• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA SE PRIJAVITE ZA 60 EVRA: Prijava građana za pomoć od države biće moguća na dva načina!

Autor Aleksandar Nastevski

Prijava građana za novčanu pomoć države kreće 28. aprila, i tada će biti omogućena i elektronska i telefonska prijava.

 Prijava za pomoc drzave od 60 evra  Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Građani će po 30 evra dobiti u maju i u novembru, a ko se prijavi za prvih 30 evra, automatski će dobiti i drugih 30 evra, a samo prijavljivanje će biti moguće na dva načina.

Prvi način je elektronski, preko sajta Uprave za trezor, gde će građani morati da unesu nekoliko podatka. Sve što će biti potrebno da građani urade nakon ulaska na sajt je da kliknu na polje "Podnošenje prijave" i tamo unesu svoje podatke - JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun.

Možda će vas zanimati

Ukoliko građani nemaju već otvoren račun u nekoj banci, treba da, u padajućem meniju, kliknu na banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijavljuju za ovu pomoć. Na taj način će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova. Nakon podizanja novca, namenski račun će biti ugašen.

Takođe treba da označe polje kojim potvrđuju saglasnost za obradu ličnih podataka. Nakon što se prijave, mogu i da provere status svoje prijave izborom drugog polja. Ukoliko imaju bilo kakvih problema, možete ih prijaviti izborom treće opcije - Prijava problema.

Prijava će biti moguća i telefonom, na broj koji će na vreme i biti zvanično objavljen. Već krajem aprila biće otvoren i kol centar, najavio je ministar Siniša Mali, a i kod ovog načina prijave moraće se ostaviti pomenuti lični podaci i podaci o banci.

Procedura za prijavu, inače biće ista kao i kada su se građani prijavljivali prošle godine za novčanu pomoć od 100 evra.

Penzioneri, njih ukupno 1,7 miliona u Srbiji, u narednih devet meseci dobiće ukupno 110 evra, što je oko 12.800 dinara. Isplate će ići u tri rate, u maju - 30 evra, zatim u septembru - 50 evra i u novembru - novih 30 evra. Prvih i poslednjih 30 evra dobiće kada i ostali građani. U septembru će dobiti i dodatak od 50 evra na koji jedino penzioneri imaju pravo.

Penzioneri neće morati da se prijavljuju, jer već postoji uhodan sistem sa Fondom PIO oko isplata najstarijima. Za pomoć neće morati da se prijavljuju ni korisnici socijalne pomoći, a njih ima oko 150.000. i za njih postoje podaci i pare će im biti isplaćene i bez prijavljivanja.

Inače, danas počinje prijava firmi za državnu pomoć u visini od tri puta po pola minimalne zarade, koju će dobiti 1.505.093 radnika u mikro, malim, srednjim i velikim preduzećima.

Prijava poslodavaca za dobijanje martovske polovine minimalca u iznosu od oko 16.000 dinara trajaće do kraja meseca, a taj novac će biti isplaćen 8. aprila.

(Mondo/Blic)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Elmin

Hocu da se prijavim i da je usmerim nekom zasta god da treba. Kako ponizavanje naroda. Ovo je strasno Sta je skola moglo da se napravi,bolnica,koliko je moglo stanova besplatnih da se podeli mladim parovima. 0vako nikom nista. A poskupelo sve zivo.

special image