• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARKING SKUPLJI OD STANA U BEOGRADU: Odmah našao kupca, a evo gde se nalazi!

Autor Tamara Jovanović

Na osnovu registrovanih ugovora u Registru cena nepokretnosti koji vodi Republički geodetski zavod, najskuplja garaža u Srbiji je na Kopaoniku.

 garaza garazno mesto kupovina cena beograd kopaonik rgz

Za garažu od 27 kvadrata je kupac na Kopaoniku izdvojio čak 90.000 evra, odnosno 3.333 evra po metru kvadratnom. I to nije jedino skupo plaćeno garažno mesto na toj planini, jer je i jedna garaža od 19 kvadrata plaćena 44.400 evra, piše u izveštaju Republićkog geodetskog zavoda.

Kao što bi se moglo očekivati, na listi najskuplje prodatih garažnih mesta u Srbiji našlo se nekoliko onih iz centralnih delova Beograda, pa je tako druga najskuplja garaža u Opštini Stari grad promenila vlasnika za 31.276 evra, odnosno 2.606 evra za kvadrat. Nisu mnogo jeftinije bile ni garaže na Vračaru, gde je najskuplja bila u Lamartinovoj ulici - 36.000 evra, to jest, 2.400 evra po metru kvadratnom, dok je druga u Golsvordijevoj koštala 23.500 evra, 2.136 za kvadrat, a za razliku od svih prethodnih, u pitanju je starogradnja.

Možda će vas zanimati

U Opštini Palilula, najskuplja garaža je u Ulici Svetozara Ćorovića – koštala je 28.000 evra, dve hiljade po metru kvadratnom.

U Novom Sadu su takođe tražena mesta za parkiranje automobila, pa je tako u Ulici Branka Bajića garaža od 15 kvadrata prodata za 27.000 evra, iako je takođe u pitanju starogradnja.

Sve više građana se odlučuje i na iznajmljivanje garaža, pa se to vlasnicima pokazuje kao isplativije od rentiranja stanja, jer bez gotovo imalo ulaganja cena bude skoro pa ista.

Preko pola u Beogradu

Prema izveštaju RGZ, u 2020. godini na teritoriji Republike Srbije ukupno je prometovano 9.414 garažnih prostora od čega je 6.917 garažnih mesta, 913 garažnih prostorija i 1.584 parking mesta van objekta.

Od ukupnog broja 56 odsto je na teritoriji Grada Beograda.

Najveći broj kupoprodaja realizovan je na području opština Novi Sad 1.273, Novi Beograd 984, Zvezdara 844, Savski venac 781, Voždovac 597, Zemun 576, Vračar 493.

Od ukupnog broja kupoprodaja u kojima su pored garažnih prostora učestvovale i druge nepokretnosti, 21 odsto ugovora ne sadrži posebno izraženu cenu za garažni prostor i to su uglavnom bile kupoprodaje stanova ili poslovnih prostora sa parking mestom van objekta.

Cene garažnih mesta na teritoriji Republike Srbije kretale su se od minimalnih 85 evra (10.000 dinara) u Nišu do 90.000 evra na Kopaoniku, navodi RGZ.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Flow

Pa dobro, jeste skuplje od stana ali je pametnija investicija ako imate vec obezbedjen krov nad glavom. S jedne strane mozete da kupite stan, izdajete ga i ulazete u njega povremeno, isplatite ga za 35 godina. Sa druge strane mozete da kupite garazu koja ce postati sve trazenija i imati veci rast cena, imati minimalna ulaganja i ako ste na pravoj lokaciji gde je velika potraznja za parking mestom imati dnevne prilive mnogo vece nego sa stanom.

Grobar

@Flow Sve je tacno za investiciju, samo sto ako me zena jednog dana istera iz kuce, ne mogu da zivim na parking mestu

Alex

@Grobar Ovaj ce ovo sa otplati za 5 godina a stan ne moze ni za 20. Drugo, kad neko da ovoliko za garazu ne brini da nema krov nad glavom. Odlicna investicija jer je dan parkiranja na Kopaoniku 1900 din a prilicno je popunjena.

special image