• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEMA VIŠE JEFTINIH STANOVA NI NA PERIFERIJI BEOGRADA! Iznenadno skočile cene - evo koliko je sada kvadrat u ovom naselju

 Tamara Sekulović
Autor Tamara Sekulović

Cena kvadrata skočila je i u Batajnici, a trend poskupljenja nekretnina ne jenjava.

Naselje Batajnica koje se nalazi na krajnjem severozapadu Beograda, već dugo je u senci Zemuna koji je oduvek više na ceni, iako je u pitanju slična razlika u kilometraži u odnosu na centar grada, a ova dva dela Beograda udaljena su jedan od drugog svega 9 kilometara.

Međutim, kako se naša prestonica godinama unazad širi i sve više naseljava, tako i krajnje periferna naselja postaju atraktivna, posebno ona nadomak Novog Beograda, kao što je slučaj s Batajnicom. Na NBG se danas nalaze mnogobrojne firme, velike kompanije i njihove centrale, trgovine, i tome slično.

Možda će vas zanimati

Zaposlenima pogoduje ta blizina, jer u Batajnici mogu da kupe relativno povoljne stanove, a da pritom rade na Novom Beogradu i stignu brzo do posla. S druge strane, potražnja je sve veća, pa je pitanje koliko kupci, zapravo, ovih dana pronalaze stan po meri. Uveliko se prodaju nekretnine u izgradnji, a kvadrat doseže čak 1.200 evra, pri čemu kreće od nekih 700 evra.

Primera radi, u centru Batajnice, u takozvanim "crvenim zgradama", trenutno možete kupiti dvosoban stan gde je kvadrat tačno 720 evra.U ovom delu Beograda novogradnja je najmanje 800 evra.

U aktuelnoj ponudi je i stan iz, kako se navodi, "premium" kategorije, gde je kvadrat 1.184 evra. Dakle, prodaje se 114 m2 za 135.000 evra. Međutim, ovde je praktično reč o stanu-kući, sa izlaskom na uređeno dvorište, što svakako diže cenu. Taj trend je krenuo s proleća 2020. i još ne jenjava.

Posebno mlade porodice traže svoju oazu van grada, ali da centru budu dovoljno blizu zbog posla i svakodnevnih obaveza. Upravo tu je svoj prostor za rast našla Batajnica. Kada pogledate najnovije oglase, primetićete da je kod većine njih kvadrat minimum 900 do 1.000 evra. Recimo, prodaje se i nekretnina od 46 kvadrata, za 55.500 evra, što znači da je cena po kvadratu 1.200 evra. To čak prevazilazi cene nekih stanova na Miljakovcu ili u Železniku, Mirijevu.

A, kao i u svakom drugom naselju, uvek ima skupljih i luksuznijih ponuda, pa je tako na prodaju jedna nekretnina u Batajnici gde je kvadrat čak 1.570 evra.

(Mondo/Telegraf)

Pročitajte i ovo

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Biljana

U nasoj drzavi dosta toga se kosi sa zeljama i mogucnostima a vrhunac bezobrazluka su poskupljenja osnovnih sredstava za zivot kao i cene kvadrata kuca ili stanova.. O paprenim stanarinama da ne pricamo, katastrofalne udzerice se izdaju kao da su elitne, bruka i sramota. Ugledajte se na zapad kako se to radi gde je zakonom regulisan pristor kao i prilagodjena cena. Zamislite u Beogradu da imate svoj stan a da nije cela porodica u kreditu i da zivi na hlebu i vodi kako bi to godinama, decenijama isplatila. Pa sramota i beda kakva se samo zamisliti moze. Umesto da se olaksa narodu i omoguci kupovina uz realne cene i uslove, da nam ljudi ne zive u prolazima i ne spavaju na betonu oni zadrli cenu kao da je od suvog zlata, ma dajte bre osvestite se malo. Ili pomozite ljudima ili se manite coravih poslova. Pozdrav!

www

Drakula 16.06.2021. / 12:27 @klavire_prevozi_ostoja Nije uopste tako, iz licnog iskustva govorim. Sve sto je uknjizeno (moze na kredit) proda se za 10-20dana bio to stan na Ledinama za 1450e kvm ili Batajnica ili Altina za 1200e To sto stoji prazno nije legalizovano, uknjizeno, gradjeno je na poljoprivrednom zemljistu itd. Sve sto je cisto ode odmah. Pišeš bajke. Idi kod Mostarske petlje, tamo gde se završava ulica Kneza Miloša i Sarajevska, kod onog parka, ona bela velika zgrada, gde je pre bila ona bombardovana zgrada. Eto ta zgrada ima kako je završena više od godinu dana, prazna, niko ne kupuje stanove. Ili idi tu blizu gde je nekad bila američka ambasada. Tu je takodje napravljena velika široka zgrada sa bar 100 stanova, takodje je prazna. Jesu i one nelegalne i nemaju čiste papire?

www

@www Ja sam napisao i repliku na ovaj citat a ona nije objavljena.

special image