• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FISKALNI RAČUNI DOBIJAJU NOVI IZGLED: Poreska uprava objavila izmene - pogledajte kako će izgledati! (FOTO)

Autor Edin Delibašić

Novi model fiskalizacije u Srbiji počinje sa primenom 1. januara sledeće godine. Fiskalni računi će imati novi izgled, a biće poboljšana kontrola finansija, kao i zloupotrebe koje su bile moguće ranije.

 novi fiskalni racun Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Od tada će svi subjekti u javnom sektoru imati obavezu da primaju, čuvaju i izdaju elektronske fakture, a postepeno će se ta obaveza uvoditi i za privatni sektor za koji će elektronsko fakturisanje biti obavezno od 1. januara 2023. godine.

Od početka naredne godine imaćemo i novi fiskalni račun, a u sklopu novog sistema, koji Srbija dobija 15 godina nakon poslednjih promena u oblasti fiskalizacije. Račun će na prvi pogled biti sadržajniji nego postojeći, ali je u suštini put koji bi trebalo da uvede red u ovoj oblasti i obezbedi bolju kontrolu poreskih obveznika.

Možda će vas zanimati

 Novi model fiskalizacije u Srbiji počinje sa primenom 1. januara 2022. godine, a njegova implementacija biće potpuno besplatna za privredu, jer će teret fisklalizacije snositi država sa tri milijarde dinara koje su izdvojene budžetom za ovu godinu, najavilo je ranije Ministarstvo finansija.

Izvor: screenshot/Poreska uprava

"Ovo je potpuno novi sistem koji podrazumeva da se u realnom vremenu svi podaci sa fiskalnih kasa slivaju u Poresku upravu. To će omogućiti bolju kontrolu, ali i unaprediti borbu protiv sive ekonomije i borbu za naplatu poreza", rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Poreska uprava objavila je danas vodič sa uslovima i karakteristikama elemenata elektronskog fiskalnog uređaja radi odobravanja za upotrebu u sistemu e-fiskalizacije, koji će početi da se primenjuje od 1. jula.

Vodič sadrži definicije pojmova, odeljak o elektronskim fiskalnim uređajima (EFU) sa pododeljcima o bezbednosnom elementu, procesoru fiskalnih računa i elektronskom sistemu za izdavanje računa, kao i deo o fiskalnim računima, sadržaju i vrstama fiskalnih računa.

(MONDO/Tanjug)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ja

ovo je kao u Lajanje na zvezde, alkohol potice od arapske reci alkul -sredstvo za bojenje kapaka ili tako nesto bese, auuu vidis sa kojim se predznanjem ide u kafanu tako i ovde da kupis neki proizvod treba ti 5 minuta

mica

kada ce kinezi i kineske radnje da izdaju racune ??????? nikad

Džedaj

Pa ako ćemo realno po ceni piva i hleba na ovom računu možemo zaključiti da je ovaj izdat 1994.godine, tako da ništa novo a.. samo je sve otišlo u K

special image