• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSLE TEHNIČKOG PREGLEDA, JOŠ JEDAN UDAR NA DŽEP! Usluga koju svi vozači koriste POSKUPELA za 50 odsto?!

Autor Veljko Petranović

Kako je prenelo jedno od udruženja za zaštitu prava potrošača, izvesne autoperionice smanjile su vreme trajanja kupljenog žetona, pa će tako vozači sada morati da izdvoje veća sredstva za istu uslugu.

 Nova cena za samouslužne perionice kola Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Kao što smo već pisali, troškovi tehničkih pregleda za automobile u Srbiji su poskupeli, ali su takođe i na snazi nova pravila zbog kojih se neki vozači žale da je nemoguće proći pregled.

Kada se uzmu u obzir i cene goriva, što je uvek bitno pitanje za sve vozače, može se reći da je naredna informacija još jedan udar na njihov džep - samouslužno pranje kola će od sada biti skuplje jer, kako tvrdi udruženje za zaštitu prava potrošača, perionice su se međusobno dogovorile da podignu cenu, to jest skrate trajanje jednog žetona za pranje.

Možda će vas zanimati

Kako navode, vreme trajanja smanjeno je na 120 sekundi sa 180, ili na dva sa tri minuta. Budući da dobar deo korisnika ovih usluga svakako koristi dva žetona, jedan za pranje i sapunjanje, drugi za ispiranje vozila, ovo u praksi znači da će za jedno pranje vozači morati da troše jedan žeton više.

Komentari ispod objave udruženja, koja sadrži i spisak autoperionica koje su smanjile trajanje svojih žetona, potvrdili su navode iznad. Tako jedan od korisnika smatra da je u pitanju "marketiški trik" koji umesto podizanja cena ne razočarava mušterije kao smanjenje trajanja usluge.

Naravno, nisu svi bili tako blagi.

"Teta koja radi rekla da su 'morali' jer je 'hemija trostruko poskupela i poskupela i struja'. Ma nije nego... Nevoljno sam platio drugi žeton... Šta ću kad mi je auto skroz nasapunjan", glasi jedan od brojnih komentara.

"Kartelsko udruživanje", ocenio je drugi.

"Samo bojkot i da vidiš kako će da vrate!", predložio je jedan komentator.

"Većina perionica je to uradila tako da ih uglavnom izbegavam od sada", napisao je drugi.

I zaista, u komentarima objave mogu se videti brojni komentari koji, sa sve imenom i lokacijom perionice, potvrđuju da je vreme trajanja dozvoljenog pranja smanjeno, kao i da je to istaknuto tek na ponekom mestu. Istini za volju, neki su nabrojali i perionice gde se može dobiti i 200 sekundi pranja po žetonu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Radoslav

ja otvaram samousluznu 220 minuta za samo 100 dinara u inat

Bole

Zaobilazim ih u širokom luku.

Srbin

Najlepša stvar mi se desila početkom ove godine,kada sam napokon otišao iz Srbije sa 40god.Isto želim i drugim pametnim ljudima.

special image