• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVA CENA TEHNIČKOG RAZBESNELA VOZAČE: Tarifa otišla nebu pod oblake, a evo kako da PROĐETE JEFTINIJE

Autor Veljko Petranović

Novo poskupljenje tehničkog pregleda vozila izazvalo je značajno nezadovoljstvo među vozačima četvorotočkaša.

 tehnički pregled platite manje Izvor: MONDO/Marko Tanasković

Uprkos tome što nisu svi servisi promenili cene, može se očekivati da će većina tako uraditi. Iz tog razloga je realno očekivati da će ubrzo biti manje mesta na kojima ćemo tehnički pregled vozila moći da platimo manje od utvrđenih 6.000 dinara.

Ipak, za sada postoji tračak nade da se prođe jeftinije. Ono što brojni vlasnici četvorotočkaša ne znaju, a trebalo bi da ih interesuje, jeste da više ne postoji obaveza da se pregled ispravnosti vozila mora obavljati na teritoriji mesta, opštine ili grada u kome je vozilo prijavljeno.

Možda će vas zanimati

Vlasnici su sasvim slobodni da izaberu mesto i servis gde će obaviti kontrolu vozila i produžiti registraciju, što znači da sada čitav posao možete obaviti u kome god gradu u Srbiji poželite.

Ukoliko vam je preskupo da platite 7.200 dinara u Pančevu, na primer, možete doći u Beograd i da uraditi pregled vozila za 4.500 dinara. U svakom slučaju dobijate registracionu nalepnicu sa oznakama Pančeva.

Podrazumeva se da je potrebno da se prvobitno raspitate ko i gde i dalje vrši tehničke preglede vozila po starim cenama, kao i da iskoristite zakonsku mogućnost da tehnički pregled obavite do 30 dana pre isteka registracione nalepnice.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 26

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Borko

Ma fenomenalno! Što više čitam ove članke, čini mi se da je moj autić sve bliži presi, a ja vožnji taksijem ili iznajmljenim rent a car-om. Kako god okreneš, ako ne voziš svaki dan, sve ti se manje isplati da imaš svoj auto. Iznajmiš kad ti treba kod 'menadžera' i glava te ne boli. Ovo, em papreno platiš, em se nikad ne zna zbog čega mogu da te vrate, pošto ima stvarno bizarnih primera. Ja sve manje imam živaca za ovakve stvari.

Младен

Примера ради. Цена техничког у Словенији је 35е, где је минималац 1000е и далеко су повољнија возила за куповину. А у Србији? Запитају ли се мало људи који доносе те одлуке шта раде или свесно терају народ из државе. Само да се удара по обичном народу.

Vesna

Danas registrovala auto, istresali sve redom iz gepeka, slikali prvu pomoć, trokut ...detaljno sve....i to sve da bi potrošili sat vremena i opravdali 23000 koje sam platila.Znam slučaj da čovek nije imao dve iste prednje gume i vratili da, otišao i stavio zimske i prošao 🙄 U inostranstvu se ne registruju automobili svake godine, naročito noviji...ovo je čista pljačka ako je moja plata 300e a registracija 200e...nemojte mi reći da je voziti auto u 21 veku luksuz!

special image