• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POČELA ISPLATA NOVE TURE POMOĆI: Jednoj grupi građana novac već danas leže na račune 

Autor Tamara Jovanović

Državna pomoć biće isplaćena određenim grupama tokom narednih meseci, a jedni će novac dobiti već danas.

 Isplata državne pomoći Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Tokom dana će pare na račune leći slobodnim umetnicima, koji će dobiti po 30.900 dinara, a potom slede i isplate privrednicima, penzionerima i ostalim punoletnim građanima.

Nakon slobodnih umetnika, novac će dobiti ugostitelji i zaposleni u turizmu. Oni će od države takođe dobiti po 30.900 dinara. Reč je o drugom minimalcu koji je u prvoj polovini godine dogovoren, a kako bi se pomoglo jednom od najugroženijih sektora u privredi.

Penzioneri do kraja godine treba da očekuju uplatu od 100 evra. Za ovaj novac oni neće morati da se prijavljuju što je i ranije bio slučaj. Od 20. do 22. septembra biće im isplaćemo po 50 evra pomoći.

Drugu uplatu od 30 evra treba da očekuju u novembru kada će ovaj iznos dobiti i ostali punoletni građani. Treća i poslednja uplata u ovoj godini, od 20 evra, penzionerima sleduje u decembru.

Možda će vas zanimati

Osim ove uplate u decembru, nova je informacija, i o pomoći penzionerima koja će ići početkom naredne godine. Njima će krajem februara 2022. najkasnije do početka marta biti isplaćeno po 20.000 dinara (oko 170 evra).

Građani dobijaju još 30 plus 20 evra

Svim punoletnim građanima do kraja godine sleduje još dve uplate novca. Sredinom novembra na račune stiže 30 evra pomoći za koju se prijavljivalo u maju, a nakon toga u decembru stiže i dodatnih 20 evra, za koje bi prijava trebalo da počne u novembru.

Radnici: 3.000 na najmanje plate

Ovih dana sve više se priča i o povećanju najmanjih zarada u Srbiji koju prima oko 350.000 ljudi. Kako je najavljeno, Vlada će ići na povećanje minimalca na 35.012 dinara, što bi bio rast za oko 3.000 dinara u odnosu na aktuelnu minimalnu zaradu.

"Naša ideja sa poslodavcima da minimalac bude 35.012 dinara, to nije dovoljno, ali je više od 150 evra kao ranije. Na taj način, imaćemo platu 613 evra, najavio je predsednik Vučić.

Prethodno je najavljen i rast plata u javnom sektoru. Konkretna odluka o povišicama po sektorima ranije je bila donošena u tokom novembra, a rast plata je stupao na snagu u januaru.

Kalendar isplata

Nakon današnje isplate od po 30.900 dinara za slobodne umetnike, 16. avgusta sledi isplata drugog punog minimalca za ugostitelje i zaposlene u turizmu (30.900 dinara). 

Od 20. do 22. septembra: 50 evra pomoći penzionerima, dok će sredinom novembra leći drugih 30 evra punoletnim građanima. Već u decembru leže novi novac koji će uključivati 20 evra za sve građane, ali i penzionere. 

U januaru naredne godine biće linearan rast penzija od pet odsto, dok se istog meseca očekuje povećanje plata u javnom sektoru. Krajem februara ili početkom marta biće isplaćeno i 20.000 dinara penzionerima.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dok Kon Holidej

Opa bato, dobiju 2 hiljade a meso skocilo za sto dinara idemo svi Muuuuuuuuuuu

Djordje

Da li se negde pominje da cene hrane ubrzano rastu?

cvc

Jel ikoga sramota procitati da "drzava" daje pomoc 20e pa ovo nema nigde...I jos ovce stranacke to podrzavaju i rade za takvu vlast.Kakav je to skup genijalaca onda.

special image