• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GDE JE PAMETNO KUPITI NEKRETNINU: Četiri grada u Srbiji postaju sve popularnija, cene kvadrata već od 800 evra

Autor Tamara Jovanović

Iako su Beograd i Novi Sad na vrhu liste, postoje još četiri grada u Srbiji koja su sve atraktivnija za kupovnu nekretnine.

 U kom gradu je najbolje kupiti nekretninu Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Cene stanova i dalje ne prestaju da rastu, tu su opet na prvom mestu Beograd i Novi Sad, u kojima je svakako i najveća ponuda, ali i potražnja. Ipak, ima još srpskih gradova koji sada "žive" svojih 5 minuta i gde se isplati kupiti nekretninu.

Niš, Kragujevac, Subotica i Pančevo  bi mogli da postanu nova idealna mesta za život u narednim godinama.

Možda će vas zanimati

Iako nije reč o malim gradovima, oni su godinama u nazad u senci Beograda. Međutim, pomak je načinjen - razvijaju se, nude poslovne mogućnosti, a novogradnja je sve naprednija.

U Vojvodini je cena zemljišta premašila sva očekivanja, a tržište je "procvetalo" i u Kragujevcu i Nišu, zatim Pančevu i Subotici. Takođe, očekuje se da cene idu naviše i u narednom periodu, a za sada se ne očekuje smanjenje obima prodaje.

CENA KVADRATA OD 800 EVRA

Prosečna cena po kvadratu u Nišu, na gradskim lokacijama, trenutno iznosi 1.642 evra prema podacima jednog sajta za nekretnine, a prema informacijama RGZ-a, cena je na nivou od 982 evra. Prosečna cena po kvadratu u Kragujevcu, na gradskim lokacijama, trenutno iznosi 1.113 evra, a prema informacijama RGZ-a, cena je na nivou od 1.011 evra.

Prosečna cena po kvadratu u Pančevu, na gradskim lokacijama, trenutno iznosi 1.303 evra, a prema informacijama RGZ-a, cena je na nivou od 881 evro. Kada je u pitanju Subotica, prosečna cena po kvadratu, na gradskim lokacijama, trenutno iznosi 1.138 evra, prema podacima jednog sajta za nekretnine, a prema informacijama RGZ-a, cena je na nivou od 823 evra.

PANČEVO SVE POPULARNIJE

Pančevo iz godine u godinu postaje sve zanimljivije Beograđanima zbog blizine prestonici. Mnogi rade u glavnom gradu, a žive u Pančevu, gde su cene nekretnina svakako dosta niže, a živi se mirnije. Do centra Beograda se može stići za manje od 45 minuta, a mogu se kupiti sve solidne nekretnine za istu cenu kao jedan prosečan stan u Beogradu.

Kako stručnjaci procenjuju, sada je idealno da investirate u nekretninu u neka od ova četiri grada, jer se očekuje da će cene u narednom periodu ići naviše.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vanjka

Zaboravili ste Čačak. Cena kvadrata u novogradnji skočio sa 800e na 1200e. A pri tom se sve proda već u izgradnji. Kirija sa 100-150e sada traže i 250e jer nema stanova za izdavanje. A cene u buticima i na pijaci veće nego u Beogradu.

special image