• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VLADA UPRAVO DONELA ODLUKU: Ograničene CENE osnovnih životnih namirnica, evo šta ćemo u narednih dva meseca PLAĆATI ISTO

Autor Jelena Bojić Obradović

Cene će biti iste kao one na dan 15. novembar 2021. godine, ali se neće odnpositi na one sa sniženja.

 Ograničene cene osnovnih životnih namirnica Izvor: YouTube/Printscreen/ DOORS OF HEALTH

Vlada Republike Srbije donela je odluku na današnjoj sednici da ograniči visinu cena osnovnih životnih namirnica u koje spadaju šećer kristal, brašno tip T- 400, jestivo suncokretovo ulje, svinjsko meso - but i UHT mleko sa 2,8 procenata mlečne masti. Cene ovih namirnica neće prelaziti nivo cena onih na dan 15. novembar 2021. godine.

Ovo ograničenje cena utvrđeno je kako bi se otklonile štetne posledice i sprečili poremećaji na tržištu. Cene se neće odnositi na snižene cene (rasprodaje, sezonska sniženja ili akcijske prodaje) ukoliko su bila na snazi 15. novembra 2021. godine, već na redovne, odnosno cene pre sniženja.

Možda će vas zanimati

Donetom odlukom, koja će biti primenjivana u trajanju od 60 dana, predviđeno je da proizvođači ove proizvode ne smeju isporučivati u količinama manjim od prosečnih u poslednjih 12 meseci. Za kršenje tih odredaba, predviđene su i novčane kazne u iznosu od 100.000 do 2.000.000 dinara, kao i zabrana vršenja delatnosti u trajanju od šest meseci do jedne godine.

Kako je došlo do drastičnog poskupljenja na berzama električne energije u poslednjih nekoliko meseci, Vlada Srbije donela je i Zaključak o ceni električne energije za rezervno snabdevanje električnom energijom krajnjih kupaca koji nemaju pravo na garantovano snabdevanje nakon 1. decembra 2021. godine.

Propisanim aktom utvrđuje se cena električne energije za preduzeća koja bi zaključila ugovore o rezervnom snabdevanju, a koja bi omogućila njihovo dalje poslovanje i stvaranje klime za očuvanje povoljnog privrednog ambijenta u Republici Srbiji. Utvrđena cena električne energije biće primenjivana do stabilizovanja situacije na referentnoj berzi.

Kako bi se sprečile posledice koje koje bi uvećana cena električne energije imala na ukupno tržište u Republici Srbiji, Vlada Srbije donela je Zaključak o regulisanju međusobnih prava i obaveza između javnog preduzeća “Elektroprivreda Srbije“ Beograd i kupaca električne energije na komercijalnom tržištu, kojim se svim kupcima kojima ističe ugovor 30. novembra 2021. godine omogućava produženje važenja tog ugovora do 31. decembra 2021. godine. Na ovaj način oni bi zadržali ugovorne uslove koje su imali do sada, u prvom redu cenu električne energije, u periodu od dodatnih 30 dana.

Za onu grupu kupaca koja je sa “Elektroprivredom Srbije“ zaključila ugovore o snabdevanju električnom energijom koji stupaju na snagu 1. decembra 2021. godine, odloženom primenom omogućava se isti tretman kao i kupcima koji su obuhvaćeni prethodnom odlukom. Uz njihovu saglasnost primena će se odložiti za 1. januar 2022. godine.

(MONDO)

Pročitajte i ovo:

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Alkos

Ma šta mene zanima za cenu mleka, ja to i onako ne trošim. Mene zanima kada će vlada da zamrzne cenu piva i rakije!?

sasa

za litar mleka dnevno se potrosi 10% minimalca u Srbiji. To je realan standard zivota. Ne znam sta je gore, imati u prodavnici a nemati u dzepu za kupovinu ili imati pare kao devedesetih i ulaziti u prazne prodavnice.

Severni EU

@sasa Prijatelju cene divljaju u celoj evropi i budite radosni sto su bar malo stopirali rast cena.Nije samo Srbija upitanju daleko od toga.Imamo ekonomski krizu u svetu, petak je bio crni dan na berzi evo i danas je u padu.Kod mene kafa ide pre 5 evra 450 grama mleko 2 evra,hleb 3 evra,struja divlja a rekose da ce cena otici u nebesa.Ovo je pocetak necega i ne mirise na dobro.

special image