• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CENE NEKRETNINA NEĆE PADATI, ALI OVDE JE KVADRAT ISPOD 1.000€: Stručnjak otkrio - samo u ovom momentu će biti JEFTINIJE

 Tamara Sekulović
Autor Tamara Sekulović

Jedno naselje je posebno privlačno, a ova su najpovoljnija u Beogradu.

 Najjeftinije nekretnine u Beogradu Izvor: Youtube/PrintScreen

Zbog povećanog interesovanja za stanove na Miljakovcu, cene rastu, pa novi koštaju od 1.200 do 1.500 evra po kvadratnom metru. Mir, čist vazduh i dobre saobraćajne veze su, pored još uvek prihvatljivih cena za Beograd, glavni razlozi što je ovo naselje sve interesntnije za život.

Stanovnici ovog dela Beograda kao prednosti života navode blizinu Košutnjaka, da u Rakovici nema više fabrika i zagađenja, imaju dovoljno tržnih centara, zelenila i parkova za decu, dok je mana mnogo narkomanije.

Za manje od 1.000 evra po kvadratnom metru moguće je kupiti stan u Barajevu, Sopotu, Grockoj, Obrenovcu i Pančevu. Po ovoj ceni moguće je naći stan i na periferiji Rakovice, Kneževca i Kaluđerice.

Možda će vas zanimati

Cene zavise od mnogo faktora, od kojih je lokacija najvažniji, i mogu znatno da variraju, ne samo u pojedinim naseljima već i u svakoj pojedinačnoj ulici, pa i zgradi. Kvadratni metar u Zemun polju košta nešto više od 1.000, na Galenici oko 1.200 evra.

"Za prvi stan atraktivna su naselja tipa Mirijevo, Galenika, Zemun, Ledine, Miljakovac, Labudovo brdo, Žarkovo. To su neki krajevi gde cene nekretnna koštuju od 1.200 do 1.500 evra. Posle toga ide drugi deo, za neku srednju klasu. To su gradski delovi Zvezdare, Čukarice, Novog Beograda, Palilule", kaže Milić Đoković iz Privredne komore Srbije.

Što je lokacija bliža centru, i cena je viša, tako da je na atraktivnijim lokacijama iznad 2.000 evra. Kvadratni metar u Bloku 65 i Beogradu na vodi košta više od 3.000 evra. Smirivanje cena se očekuje tek za nekoliko godina.

Nenad Đorđević iz Klastera nekretnina ne očekuje pad cena kvadrata nekretnina.

"Pad se neće desiti, rastu plate i cene svega, materijala, goriva, energije. Očekujem smirivanje 2023. ili 2024. godine i naredni ciklus od tri četiri godine predviđanja su da će cene biti u mirovanju. Onda negde 2029. ili 2030. godine predviđanja su da će ponovo skočiti cene kvadrata", ističe Đorđević.

Svaki četvrti kupac nekretnine nije iz Beograda, a i dalje se za gotovinu kupuje oko 70 odsto stanova. Đorđević objašnjava da ljudi kupuju da bi investirali u nekretnine.

"Kada prodate nekretninu, koja je u vašem vlasništvu u 90 odsto slučajeva kupujete drugu nekretninu i na taj način se novac od prodaje jedne nekretnine još četiri ili pet puta obrne u kupoprodajama nekretnina i to generiše najveću tražnju na tržištu", smatra Nenad Đorđević.

Raste i potražnja za kućama jer je sve više onih koji, zbog korone, rade od kuće.

(Mondo/RTS)

Pročitajte i ovo

Komentari 21

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

Stručnjak 😂

Betmen

Ove lj..e od agenata za nekretnine nemojte da slusate. Samo pokusavaju da prodaju svoj proizvod. Niko ne moze da zna kako ce da se krecu cene. Samo pogledajte clanke sta su pricali 2007/8. Isto se pricalo nece da padaju cene, samo mogu da rastu...

IQ

2007 god sam kupio moj prethodni stan.Morao sam, razvod.Placen oko 50 hiljada. 2013 ga prodajem za samo 35 hiljada i ako sam u njega malo i uložio. Dakle za samo 6 god ja sam izgubio oko 20 hiljada evrica na stanu. A da sam ga kupio samo godinu dana kasnije, dakle 2008 kad je bio ogroman skok, ja ga tada ne bih platio 50 već najmanje 60 hiljada. Takve su bile cene. I jasno je dakle da su cene bile niže 2013 god nego 2007-2009 god. Zato sada neću to da dozvolim. Tada sam morao da kupujem ali sada ne moram. Ko je stan kupio 2008 god kada su cene bile ludačke kao i sada, posle od 2010 do 2020 god je izgubio na tom stanu trecinu. Mislim da su se tu prešli oni koji su kupovali u Belvilu jer su kupovali po jakim cenama a posle cene pale.

special image