• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BEOGRAD VIŠE NIJE NAJATRAKTIVNIJE MESTO ZA ŽIVOT: Ova tri grada postala su pravi HIT, stanovi se prodaju kao alva

Autor Tamara Jovanović

Cena kvadrata u Beogradu drastično je skočila, ali vlada pomama i za drugim gradovima u Srbiji, te ga pojedini u nekoliko navrata "skinuli" glavni grad sa prvog mesta na tržištu nekretnina.

 Cena stanova u Nišu, Kragujevcu i Pančevu Izvor: Mondo

 Tako je prošlog meseca, najveći rast cena kvadrata zabeležen u Pančevu, dok su i Kragujevac i Niš, prestigli Beograd po obimu prodaje stanova tokom prvih 6 meseci ove godine.

Gledajući prethodni mesec, cene u Pančevu su porasle za 8.7 odsto i iznose u proseku 1.100 evra po kvadratu. U Kragujevcu su se cene kvadrata popele za 4.17 odsto na 850 evra, dok se kvadrat u Nišu prodavao od 1.030 evra u naselju Pantelej, do 1.259 evra u Bulevaru Nemanjića. Međutim, tu nije kraj. Kako procenjuju stručnjaci, cene na ovim lokacija će da rastu i dalje, ali da će tokom naredne godine doći i do stabilizacije cena.

Možda će vas zanimati

U PANČEVU KVADRAT SKUPLJI VIŠE OD 50 ODSTO

Cena kvadrata u ovom gradu drastično je skočila prethodnih godina. Međutim, kupaca ima sve više, te iz dana u dan niču nova gradilišta. Glavni pokretač ovog rasta su kapitalne investicije, otvaranje fabrika i kompanja, što kombinovano pruža građanima sigurniji život. Pored toga, Pančevo je svakako mnogo mirnije od Beograda, a udaljeno je samo pola sata vožnje.

KRAGUJEVAC NOVA HIT DESTINACIJA

U više ovogodišnjih izveštaja RGZ Kragujevac i Niš su se pokazali kao hit destinacije za kupoprodaju nekretnina u Srbiji, i u slučaju stambenih i u slučaju poslovnih prostora. Prosečna cena kvadrata u Kragujevcu skočila je u novembru na 850 evra, a poskupljenju je, kao i u Pančevu "kupovalo" otvaranje velikog broja fabrika i poboljšanje infrastrukture.

U NIŠU KVADRAT I DO 1.260 EVRA

Cena nekretnina u Nišu rasla je nekoliko puta tokom godine, tako da se za kvadrat u bilo kom naselju mora izdvojiti više od 1.000 evra. Prema podacima za prošli mesec, najjeftiniji kvadrat je bio u naselju Pantelej u proseku oko 1.030 evra dok je najskuplji u Bulevaru Nemanjića oko 1.260 evra.

(MONDO/Blic Biznis)

Pročitajte i ovo

Komentari 50

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Luftika

U sirem centru Kragujevca kvadrat je skocio na 1200 do1400E, eto to je cena modernizacije grada...

Mandrak

Najbolji grad za buducnost Subotica, Sombor, em EU blizu na dohvat ruke. Em vrh za stambeno ulaganje. Beograd mi nikada nije bio zanimljiv ni tamo ni ovamo, ja sam više što bliže EU.

heisenberg

@Mandrak I sutra kad se Vojvodina otcepi, imaš EU pasoš

special image