• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KVADRAT POSKUPEO VIŠE OD 50 ODSTO: Cene nekretnina i dalje divljaju - jedan grad apsolutni rekorder

Autor Tamara Jovanović

Od početka godine, cene nekretnina širom Srbije su u konstantnom porastu.

 Poskupljenje cene kvadrata u Pančevu Izvor: RTS/Printscreeen

U Pančevu je u poslednjih nekoliko godina cena kvadrata porasla za više od 50 odsto. Prošlog meseca su cene skočile za oko devet odsto, a graditelji tvrde da tu nije kraj.

"Trenutno cene iznose oko1.100 evra po kvadratu. Luksuzni stanovi dostižu i 2.000 evra.Očekujemo da će taj rast cena stanogradnje da nastavi jer su jako poskupeli placevi i zemljište za građenje, u tom užem centru je otišlo otprilike 300 posto gore. Sve što si mogao prošle godine da kupiš za 10.000 ar, sad moraš da platiš 20-30 hiljada", navodi investitor iz Pančeva Ljupko Kutanjac.

Možda će vas zanimati

 Slična situacija je i u pretonici. Iako cene zavise od lokacije te se kvadrat kreće od 800 evra na periferiji gradskih opština, pa do 5.000 evra, u luksuznim kompleksima. I dalje je Beograd na vodi najskuplji, gde je kvadrat i do 9.000 evra

Skoku cena nekretnina u 2021. doprineo je i dolazak međunarodnih kompanija i stranih državljana koji pre svega žele luksuzne poslovne prostore i stanove sa bazenima, saunama i ostalim pratećim sadržajima, a za sve to su spremni dobro i da plate.

Na poskupljenje kvadrata uticao je i rast vrednosti građevinskog materijala.

Prema nekim zvaničnim statistikama, 80 odsto kupaca plaćaju u gotovini, dok ostalih 20 odsto kupuje nekretninu na kredit.

I naredne godine stručnjaci prognozirajudobre investicije kroz ulaganja u nekretnine i savetuju da se stanovi kupuju kod proverenih graditelja, kako se ne bi ostalo i bez para i bez stana.

(MONDO/RTS)

Pročitajte i ovo

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kssj

Pancevo je zakon.

Nenad

Čuj to Pančevo... Gde je Loznica? Kupio sam stan za 500 evra po kvadratu. Sada mogu polovnog da ga prodam po 900. A novi se kreću i do 1100 ali je problem što ih nema, a svaki mesec dana dve zgrade nove se pojave.

qq

@Nenad I ja mogu u tenisu da pobedim Djokovica, sve dok je to na priči. Tako i ti, probaj,daj stan u oglase da ga prodaješ pa ćeš videti kako je teško.

special image