• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVAJ POSAO NEMA KO DA RADI, A OD DNEVNICE ĆE VAM SE ZAVRTETI U GLAVI! Za deset dana može da se zaradi NEČIJA CELA PLATA

Autor Jana Desovski

Radnika za ovaj posao je sve manje, iako su dnevnice i zarada poprilično visoki.

 Dnevnica za posao rezača voća 50 evra Izvor: MONDO/Uroš Arsić

U voćnjacima širom zapadne Srbije u toku je rezidba, koja mora biti profesionalno odrađena jer ako se napravi neka greška, voćnjaci se ne mogu oporaviti i do tri godine. Profesionalnih rezača voća sve je manje, a iskusni voćari su na vreme angažovali sezonske radnike. Branko Novaković i Ljubo Paunović su jedni od njih i rade na rezidbi voća u selu Pridvorica.

"Orezivanje voća, ma koliko izgledalo lako, težak je posao. Dobrobiti orezivanja svima su poznate, međutim na rezaču je velika odgovornost, on svojim umećem i znanjem reguliše rod i kvalitet budućih plodova. Dobar rezač mora da poznaje fiziologiju biljaka, karakteristike rodnih grančica, gde se nalaze rodni, a gde lisni pupoljci i na koji način se koja voća vrsta orezuje", rekao je Branko za RINU.

Tri godine je dovoljno da se nauči pravilna rezidba voća, ali koji su ovu metodu usavršili, ove godine značajno će uštedeti. Dnevnica rezača voća kreće se i do 50 evra i kako kažu Branko i Ljubo, može da se zaradi, ali se i dosta radi.

Iskusni u ovom poslu ne odstupaju od pravila rezidbe i bitno je da ređač poznaje sorte, jer se nijedna ne reže isto, kao i da iako je velika dnevnica, ali je ovo izuzetno težak i zahtevan posao.

Kako izgleda orezivanje voćnjaka, pogledajte ovde:

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Fuj bre

Ajde srbi zapad vas zove .Zaposljavaju sluge i pretvaraju neradnika u radnika.Ne zelite da radite za 1000 evra u Srbiju nema problema ajde na zapad da vas trte.Ne valja gazda u Srbiju ajde kod gazde koji mrzi strance pogotovo ove sto ne znaju da beknu strani jezik ili kada su neobrazovani takve najvise vole.Hvala zapadu sto ce ocistiti Srbiju od neradnika a ko se vrati bice nov dresirani covek.Nece vise biti neradnik i pljuvac svoje zemlje.

*

Ma beži bre meni se gadi kada moje orezujem a kamoli po ceo dan. Nije toliko strasno ali strasno je jabuke kada se orezuju nema goreg drveta.

darko

da ne pominjem, kako se ophode prema tim ljudima koji dodju tamo kao robovi na plantazama u americi. o hrani da ne pricam ni vodu ne daju da popijes na 50°

special image