• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRODAT SRPSKI TRGOVINSKI LANAC! Evo odakle je kupac - poznato šta će biti s radnicima i brendom!

Autor Uroš Matejić

Trgovinski lanac Gomex je osnovan 1997. godine, u Zrenjaninu.

 Gomex potpisao ugovor sa novim investitorom Izvor: shutterstock/sorbis

Kompanija Gomex je, nakon višemesečnog pregovaranja, potpisala ugovor sa novim investitorom. Radi se o globalnom fondu CEECAT koji će zameniti dosadašnjeg partnera, fond SEAF.

Trgovinski lanac Gomex je osnovan 1997. godine, u Zrenjaninu, od strane Gorana Kovačevića i danas je to moderna maloprodajna mreža fokusirana na robu široke potrošnje, koncept svežih proizvoda i format komšijskih radnji. Gomex je trenutno jedan od većih poslodavaca u zemlji, sa oko 2500 zaposlenih. Prateći trendove razvoja, kompanija se fokusira na digitalnu komunikaciju i obradu podataka sa sopstvenom aplikacijom i drugim alatima koji nagrađuju lojalnost potrošača.

Možda će vas zanimati

Investicija u Gomex je prva investicija CEECAT-a u Srbiji, a paralelno sa ovim, CEECAT Capital je otvorio novu kancelariju u Beogradu iz koje će obavljati dalje poslove u regionu. Registrovani su u Londonu.

"Želimo da ulažemo u kompanije koje imaju potencijal da postanu regionalni lideri u svojoj osnovnoj delatnosti. Gomex je dokazao svoje sposobnosti uspešnim prodorom i liderskom pozicijom u severnom delu Srbije. Mi ćemo unaprediti i podržati postojeće jako jezgro menadžment tima i investirati u ljudski kapital Gomex-a, kako bismo ušli u narednu fazu rasta. Naš cilj je da pomognemo u stvaranju sredstava za Gomex, kako bi kompanija ispunila svoj potencijal i postala nacionalni lider u maloprodaji prehrambenih proizvoda u formatu komšijskih radnji, nadograđujući se na rad koji je Goran završio sa SEAF-om u proteklih 15 godina", rekao je Entoni Stalker (CEECAT Capital).

"Cilj potpisivanja ugovora sa novim investitorom bilo je sticanje finansijske stabilnosti, sa težnjom da se dostigne status nacionalnog lanca koji bi u narednih 5 godina poslovao na preko 500 lokacija u Srbiji. Mislim da smo napravili odličan posao u ključnom momentu. Prethodnog investitora smo ugovorili neposredno pred početak svetske krize 2008. godine, što nam je značajno pomoglo da unapredimo poslovanje i u tako lošim uslovima. Zajedno sa investicijom SEAF South Balkan Fund-a 2007. godine, kompanija se uspešno širila u Vojvodini, kao i na teritoriji Centralne Srbije.Sada je pred nama ukrajinska kriza za koju se još ne zna da li će se smiriti ili eskalirati, pa je izuzetno bitno da se pojačamo finansijski uz pomoć partnera. Sa novim partnerom, naša finasijska stabilnost je osigurana i sada samo treba da se fokusiramo na što brži razvoj prodajne mreže na teritoriji cele Srbije", kaže Goran Kovačević koji će biti na funkciji predsednika nadzornog odbora u kompaniji Gomex.

Posle potpisivanja ugovora, fond CEECAT će biti vlasnik 51.5%, a Goran Kovačević 48.5% kompanije. Gomex nastavlja sa radom sa istim menadžmentom i zaposlenima kao i do sada, pod istim brendom i nazivom. Što se tiče fonda, očekuje se da (već narednog meseca) nekoliko inostranih konsultanata zaposlenima Gomex-a prenesu znanja stečena u najvećim trgovačkim lancima širom sveta.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 12

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miloš

Evo ga da nam europejci i drugosrbijanci ne kukaju da prodajemo sve Rusima i Kinezima. Eto nismo ni ruska gubernija ni kineska četvrt nego će sad da nam prodaju GMO i junk food koji ni najsiromašniji slojevi u Engleskoj neće da jedu. Ali će pisati made in UK tako da će jesti naši europejci i oduševljavaće se jer Engleska je to.

Call of Duty

Devojka mi radi na kasi u navedenom. Kada god se vrati sa posla isplace mi se u narucju. Da li to vredi 35k???

Alfa

@Call of Duty Pa sto nije ucila skolu pa da radi ozbiljan posao? 😂 Cuj kasirka, pa to se zna kakve su kasirke, samo zavrsena osnovna skola ili prosla par puta pored srednje😂😂🤣🤣

special image