• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

2 RAZLOGA ZBOG KOJIH DIVLJAJU CENE NEKRETNINA: Ko planira da kupuje stan u ovim gradovima, mora da zna jednu bitnu stvar

Autor Ivana Lazić

Mnogi se pitaju da li je sada dobro vreme za kupovinu nekretnina ili je ipak bolje sačekati.

 Zašto rastu cene nekretnina  Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Stručnjaci predviđaju da će cene nekretnina u velikim gradovima nastaviti da rastu i to iz dva razloga. Pre svega, zbog povećane tražnje porašće i cene, a drugi razlog je inflacija, koja će pogurati cene nekretnina. 

"Nekretnine su mnogo širok pojam. Kad bismo hteli da predvidimo neke tokove funkcionisanja na tržištu, moramo definisati na šta se odnosi pa tako, recimo, mogu da rastu cene nekretnina u pojedinim gradovima, što ne znači da će rasti u svim gradovima", kaže Dušan Uzelac.

Za sve one koji planiraju da kupe stan u gradu u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Kraljevu, treba uzeti u obzir da je aktuelan proces urbanizacije stanovništva, kaže Uzelac.

On dodaje da to znači da postoji migracija stanovništva iz unutrašnjosti ka gradovima kao i unutrašnja migracija, gde se stanovništvo sa oboda grada približava centru. Uzelac dodaje da je pretpostavka da će cene rasti na dva načina.

Prema njegovim rečima, prvo će rasti jer će biti veća tražnja, a rašće i zato što će biti inflacije, nešto što danas košta 100.000 evra, za godinu dana biće 110.000 evra.

"To je ono što će se desiti pa ćemo misliti da je poskupelo, a inflacija je to što je poguralo cenu, ali to je neka analiza iz moje perspektive", rekao je Uzelac.

(MONDO/RTS)

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image