• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CENE GORIVA U REGIONU SAMO RASTU! Kod Mađara džabe, a u ovoj zemlji je najskuplje NAPUNITI REZERVOAR - litar 207 dinara!

Autor Uroš Matejić

Najjeftinije gorivo među komšijama ima Mađarska, koja je krajem aprila odlučila da produži ograničenja cena goriva do 1. jula ove godine.

 Cene goriva u regionu Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Vlada Srbije je tokom prošle nedelje usvojila nekoliko uredbi koje se direktno tiču cena goriva na domaćim pumpama za narednih nedelju dana. Prvo je doneta izmena Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte kojom su propisane maksimalne cene benzina i dizela, a potom i Odluku o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte.

Tim odlukama je smanjen iznos akciza sa 20 odsto na 15 odsto, a maksimalna propisana cena dizela do petka je 206,2 dinara, a benzina 184 dinara.

Sa druge strane, cene u regionu se kreću u okvirno istim nivoima. Najmanje cene goriva su zabeležene u Mađarskoj u kojoj se prema podacima na internetu i za litar benzina i za litar dizela plaća oko 155 dinara ili ti 1,29 evra. Najviše cene u komšiluku su zabeležene u Crnoj Gori, gde dizel košta oko 207 dinara, a benzin oko 203.

Možda će vas zanimati

Cene u susednim zemljama

Najskuplje gorivo na pumpama prema javno dostupnim podacima na internetu za današnji dan, ima Crna Gora gde dizel košta oko 207 dinara, a benzin oko 203.

Na drugom, izuzevši Srbiju, nalazi se Rumunija u kojoj se litar benzina trenutno prodaje po ceni od 151,8 dinara, oko 1,57 evra, dok je litar dizela 184,75 dinara tj. 1,75 evra. Odmah iza je Hrvatska u kojoj je dizel poskupeo na 203,58 dinara (oko 1,73 evra), a litar benzina na oko 1,63 evra tj. 191,81 dinar.

Bosna i Hercegovina, za koju se često smatra da je jedna od zemalja u regionu sa nižim cenama naftnih derivata, beleži nešto veće cene. Litar dizela se popeo na nivo od 1.59 evra, tj. 187,11 dinara, a litar benzina na 1,5 evra tj. 176,52 dinara.

U Bugarskoj benzin košta 168,5 dinara (oko 1,39 evra), a litar dizela se na pumpama ceni 1,56 evra tj. 183,5 dinara. U Severnoj Makedoniji litar benzina se plaća oko 1,32 evra, 155,33 dinara, a litar dizela košta 1,37 evra tj. 161,22 dinara.

Najjeftinije gorivo među komšijama ima Mađarska, koja je krajem aprila odlučila da produži ograničenja cena goriva do 1. jula ove godine. Stoga, litar dizela u Mađarskoj košta 1,29 evra tj. 151,8 dinara, a isto toliko košta i benzin.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nikola

Dakle,evidentno da Srbija trenutno ima gotovo najskuplje gorivo u ovom delu Evrope.

Ali zašto ovo

Izuzevši Srbiju? Drugo dokle će da se objavljuju samo cene za najjeftinije i najnekvalitetnije gorivo i treće zašto nema cena za tng i zašto je dozvoljeno da svaki dan dižu cenu gasa proizvoljno

Ešib

Pa naš ministar Ružić reče da se poredimo sa ozbiljnim zemljama e Crna Gora to nije. Imamo najskuplje gorivo u regionu , to je jedino tačno

special image