• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STUDENTKINJI ZBOG NAVALE STRANACA PODIGLI CENU KIRIJE! Gazda traži još 100 evra: "Rusi ne pitaju šta košta"

Autor Sara Gajić

Vlasnik stana je jednoj studentkinji podigao rentu za 100 evra zbog velikog broja Rusa koji traže stanove.

 Gazde zbog Rusa podigle cenu kirije Izvor: MONDO/Uroš Arsić/TV Kurir/screenshot

Mnogi studenti ovih dana muku muče sa potražnjom stanova za izdavanje. Cene kirija drastično su porasle od kada je u Rusiji otpočela vojna mobilizacija, jer su se Rusi masovno zaputili u Srbiju, jednu od retkih zemalja koja im nije uvela sankcije. Vreme ispita i oktobar se približio, a samim tim i početak predavanja na fakultetima. Dobar deo studenata je i dalje u potrazi za stanom u prestonici.

"Vlasnik stana mi je jedan dan došao i rekao da će moja cena stana naredni mesec biti veća za 100 evra, pod opravdanjem da dolaze Rusi koji ne pitaju za cenu. Navodno je on meni mesecima izlazio u susret ne podižući mi cenu, iako moje drugarice sa fakulteta koje žive u istom tom kraju, bolje stanove plaćaju manje", rekla je studentkinja Iva Vasović za Kurir.

Pogledajte

00:33
Agent za nekretnine pojasnio situaciju podizanja cena: Vlasnici preferiraju Ruse jer oni ne pitaju za cenu
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

Agent za nekretnine pojasnio je situaciju povećanja cene:

"Ruski državljani su uglavnom platežno sposobniji, inžinjeri, arhitekte, IT stručnjaci koji imaju dobre zarade. Tako utiču na to da vlasnici preferiraju njih i uglavnom podižu cenu i njima izdaju po višoj ceni, samim tim su naši ljudi u nepovoljnijoj situaciji, ako pričamo o tim nekretninama koje su predmet tražnje tih ruskih državljana", objasnio je Miloš Mitić.

Rusi su glavni razlog skoka cene stanova

Većina stručnjaka smatra da su Rusi glavni razlog podizanja cena, doduše postoji i oni koji se ne slažu sa tim u potpunosti:

"Postoji dosta faktora koji utiču na cenu zakupa i prodaju. Na ponudu utiče tražnja. Trenutno, iako se svuda gradi, tražnja je i dalje veća i ne može da isprati ponudu, to je jedan od ključnih faktora podizanja cena", rekao je Stevan Ilić, agent za nekretnine.

(MONDO/Kurir)

Pročitajte i ovo

Komentari 39

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Krle

Rus daje avans odmah. Ali kasnije probajte da ga izbacite ako ne plaća dalje... Vec je organizovan ruski lobi u Beogradu koji ako pipnete rusa dolazi da se obračuna sa Vama lično, a rusi ne biraju sredstva..to je svima poznato

Dragan

Ocito je da ima boljih i jeftinijih stanova u kraju kada drugarice žive u njima. Tako da nema problema. PREVISE su ti klinci razmaženi. Hoce sami ceo stan nađite cimere pa platite kirije gazdi i resen problem. IT stručnjaci inženjeri arhitekte trebaju ovoj zemlji kao i vi.

Milica

Sta vam je ljudi? Sto vam smetaju Rusi? Pa to je visa srednja klasa sa kulturom i sa dobrim karijerama, prvi put da imamo u Beogradu pozeljne izbeglice, koji nisu prostacine i seljacine, niti ce nama Beogradjanina biti na teretu.

special image