• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"OVO JE GORKA PILULA", UZELAC O INFLACIJI KOJA TRESE SVET: "Moramo se pomiriti", evo šta mora da se desi da bi CENE PALE

Autor Ivana Lazić

Dušan Uzelac, urednik portala Kamatica koemntarisoa je rastuću inflaciju i brojna poskupljenja u Srbiji.

 Dušan Uzelac o inflaciji i poskupljenjima Izvor: TV Prva/screenshot

Svetska ekonomska kriza uveliko se preliva i na Srbiju, a pored godišnjeg rasta cena proizvoda i usluga od 15,1 odsto, poskupljenja dinarskih kredita, ali i povećanja cena komunalija za Beograd, mnogi građani se pitaju šta mogu da očekuju u 2023. godini. 

Dušan Uzelac, urednika portala Kamatica prokomentarisao je inflaciju koja trese svet poslednjih skoro godinu dana.

"Ono našta možemo uvek da se oslonimo je da će uvek nešto poskupeti. Setite se kada ste poslednji put najavili da je nešto pojeftinilo. Inflacija je pod kontrolom, to je najbitnije. Država upravlja tim stvarima, svaka država upravlja monetarnom politikom i neke stvari može da predupredi dok neke ne može. Uvek računajte na inflaciju i kada se pomirite sa tim, nikada nećete biti ljuti kada nešto poskupi",  istakao je Uzelac.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je za RTS da očekuje usporavanje inflacije, što će označiti i postepeni izlazak iz krize koju, ističe, nismo mi izazvali.

Mnoge interesuje i da li će doći do pada cena: 

"Neće biti, usporiće inflacija odnosno usporiće rast. Ako nešto raste 15% i ako padne na 10% to je i dalje rast. On je rekao da će usporiti rast, a ne da će pasti cene. Mora prvo da se uspori rast, pa da stane, pa da počne pad", rekao je Uzelac i dodao:

"Stvarno je gorka pilula, ali moramo se pomiriti sa tim. Moramo se uzdati samo u naše sposobnosti zarađivanja i sposobnost upravljanja finansijama. To je finansijska edukacija koja je obavezna za današnje funkcionisanje. Nekada je bilo neophodno da upalite vatru da bi preživeli, danas je egzistencija u upravljanju finansijama tu nema dileme", rekao je on. 

(Mondo/Kurir)

Pročitajte i ovo:

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Forest

Vrlo lako da bi cene pale, veliki igraći bi tebalo da zauzdaju svoju pohlepu i želju za sto većom zaradom.

bole

ne rastu cene vec dinar sve manje vredi.kao 90tih,samo sto ovi vestacki odrzavaju kurs pa cene rastu,umesto da stampaju nule na novcanicama,rezultat je isti.bitno da se kaze da je dinar stabilan.zadnjih godinu dana je samo pridodata i ta svetska inflacija na veliku srpsku inflaciju pa sad gore od goreg...

S

Biba struja !

special image