• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OTKRIVENO JOŠ JEDNO NALAZIŠTE ZLATA U SRBIJI! "Jedno je od najvećih na svetu!"

Autor Jana Desovski

Otkriveno je još jedno nalazište zlata u Srbiji, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 Otkriveno još jedno nalazište zlata u Srbiji Izvor: google maps/screenshot/shutterstock/art design

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je otkriveno još jedno mesto sa još više zlata u Srbiji nego u Žagubici. Predsednik nije precizirao o kojoj je lokaciji reč, ali je naveo da je to jedno od najvećih nalazišta u svetu.

"Našli smo mesto u Srbiji sa mnogo više zlata nego u Žagubici. Da ne kažem koje je, sjatićete se svi. Kako se sazna, skoči cena svega puta 10, puta 50, država više ne može da radi svoj posao. Prema prvim, preliminarnim izveštajima, a vrše se dodatne provere, pronašli smo jedno od prvih 100 nalazišta zlata u celom svetu. Da smo imali pameti da iskoristimo litijum..."

Kako je ranije saopštilo ministartvo, nedavno je takođe nađeno bogato ležište zlata. "Do danas realizovanim istražnim aktivnostima na lokalitetu Čoka Rakita pronađeno je bogato ležište zlata čije su preliminarno određene dimeznije 500m x 250m x 80m. Čoka Rakita se nalazi u opštini Žagubica, oko tri kilometra jugoistočno od Projekta zlata Timok. Preliminarni rezultati tehnoloških ispitivanja pokazuju i da je moguće proizvesti čist koncentrat zlata, sa ukupnim iskorišćenjem zlata većim od 93 odsto", stoji u saopštenju resornog ministarstva.

"Potencijalne rezerve značajne su sa aspekta količine rude, sadržaja zlata, što u perspektivi može biti od velikog značaja za ekonomiju cele zemlje, posebno za region istočne Srbije. Ono što treba napomenuti, jeste da je projekat u fazi istraživanja, da je potrebno kroz nova istraživanja potvrditi ove dobre rezultate, a nakon toga izraditi elaborat kojim će se izvršiti verifikacija resursa i rezervi", poručila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 20

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

/"$

I poenta t vesti je sta, od toga mislim svaki gradjanin nece videti ni 1 gram. Jos Indijanci su rekli kada su u Jukonu nasli belci zlato, da to nista dobto nece doneti i tako je bilo. Indijancima unistenje zivotog prostora strpali ih u rezervate, a belcima sukobe oko zlata ....itd

Firga

Blago Kinezima...

baja paja

Nasao zlato i hoce da da ostavku, mora da je kupio planinu sa zlatom.

special image