• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DRŽAVA DAJE 2.100 EVRA ZA KUPOVINU NOVOG ILI POLOVNOG AUTOMOBILA! Ovo su detaljni uslovi za dobijanje subvencije

Autor Aleksandar Blagić

Država pokreće akciju koja bi navodno trebala da počne 2024. godine da u zamenu za dizel automobil dobijete subvenciju od 2.100 evra.

 Država daje subvenciju za kupovinu novog euro 6 automobila Izvor: MONDO/Dušan Volaš

Od naredne 2024. godine trebalo bi da počne "akcija" subvencije za kupovinu novog ili polovnog EURO 6 automobila bez obzira na starost i vrednost. To će u praksi izgledati ovako - vi svoj dizel automobil date na reciklažu bez obzira koja je njegova vrednost, ali važna je jedna stvar. Važno je da vaš dizel bude EURO 1, 2 ili 3 standard.

Ova "akcija" je i dalje u fazi pripreme i organizovanja, a trebalo bi da počne 2024. godine i još uvek nije poznat datum početka prijave ili isplate subvencija. Subvencije će biti date za zamenu 140.000 vozila. To uključuje i subvencije za laka vozila i autobuse za koje se dobija 2.500 i 2.900 evra.

Koliko vredi EURO 6 automobil?

EURO 6 automobil može da se kupi za između 5.000 i 6.000 evra. U Agenciji za bezbednost saobraćaja kažu da, po pitanju toga na osnovu čega će se određivati koje vozilo ispunjava uslove, odgovaraju da će subvencije važiti za sva Euro 6 vozila, bez obzira na datum proizvodnje ili prve registracije. Ceo proces bi trebalo da bude vezan sa bazom ispitanih vozila prilikom uvoza, tako da će informacije dobijene od prethodno ispitanih vozila biti deo baze informacija.

U svakom slučaju, od prodavca možete da zatražite "Uverenje o ispitivanju vozila", kontrolisanje vozila koje se uvozi kao upotrebljavano“, pošto u tom Uverenju piše koji EURO standard automobil ispunjava. Naravno, ukoliko je auto kupljen kao nov u Srbiji, EURO standard može da se dokaže i na drugi način.

(MONDO/polovni automobili)

Možda će vas zanimati

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

osa mi

Treba dati ekološke podsticaje svakog meseca svakom građaninu koji ne poseduje i/ili ne vozi auto već koristi gradski prevoz, ili bicikl, ne troši previše vode, i živi zdravo i uredno.

backo

U svakom slucaju Vozac gubi a drzava i prodavci dobijaju!

Mix

Sto ce uskoro da poskupe vozila sa EURO 6, samo da bi se preprodavci sto bolje ugradili!

special image