• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DRŽAVA DELI JOŠ NOVCA! RASPISAN KONKURS ZA DODELU SUBVENCIJA: Evo ko može da konkuriše - Iznos nije mali

Autor Ivana Vlajković

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisala je konkurs za dodelu subvencija nezaposlenim licima.

 Nacionalna služba za zapošljavanje dodeljuje subvencije Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisala je konkurs koji će trajati do 10. aprila, a koji se odnosi na dodelu subvencija nezaposlenim osobama za pokretanje sopstvenog biznisa. 

Subvencije će se dodeljivati u jednokratnom iznosu od 300.000 dinara, a osobe za invaliditetom dobijaće 330.000. Državna pomoć namenjena je za osobe koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva.

Kako je navedeno iz ove službe, subvencije se dodeljuju radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač u njemu zasniva radni odnos. Na sajtu NSZ je takođe objavljeno da pravo na subvenciju može da se ostvari i udruživanjem više nezaposlenih, osnivanjem privrednog društva radi samozapošljavanja. U tom slučaju svako lice za sebe treba da podnese zahtev za ostvarivanje prava na subvenciju.

Osobe koje dobiju subvenciju u obavezi su da obavljaju registrovanu delatnost i po tom osnovu izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci, počev od dana otpočinjanja obavljanja delatnosti. Osobe koje podnose zahtev za subvenciju treba da imaju sledeću dokumentaciju: popunjen zahtev sa biznis planom na propisanom obrascu Nacionalne službe, dokaz o završenoj obuci, ukoliko nije završena u organizaciji Nacionalne službe, u slučaju kada je podnosilac zahteva osoba sa invaliditetom, potrebno je dostaviti i rešenje o invalidnosti ili proceni radne sposobnosti i mogućnosti zaposlenja ili održanja zaposlenja. 

Pravo na dodelu subvencije nezaposleno lice može da ostvari pod uslovom

- da je osoba prijavljena na evidenciju nezaposlenih Nacionalne službe

- da je završila obuku za razvoj preduzetništva po planu i programu obuke u organizaciji Nacionalne službe ili druge odgovarajuće organizacije

- da je ispunila ranije obaveze i izmirila sva dugovanja prema Nacionalnoj službi

- da je sve u dozvoljenom okviru opredeljenog iznosa za državnu pomoć u tekućoj fiskalnoj i prethodne dve fiskalne godine, u skladu sa propisima za dodelu državne pomoći

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image