• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

USKRS SVE BLIŽI, A MNOGI STRAHUJU ZBOG CENE JAJA! Trgovinski lanci šokirali građane, evo koliko košta komad

Autor Ivana Vlajković

Veliki trgovinski lanci prodaju jaja po akcijskim cenama pred Uskrs.

 Koliko koštaju jaja pred Uskrs Izvor: Mondo

Uskrs je sve bliži, a pred veliki hrišćanski praznik veliki trgovinski lanci u Srbiji prodaju jaja na akciji, a koja su neophodna za obeležavanje Vaskrsa. 

Deset jaja klase M u lancima koštalo je 244,99, a od danas do 9. aprila koštaće 169 dinara. Jedno jaje po akcijskoj ceni košta 16,90 dinara. Takođe su snižena i jaja klase L, sa 239,99 na 199,99 dinara. Ova akcija traje do 6. aprila, a nakon toga će biti još snižena. Od 6. do 9. aprila deset jaja klase L koštaće 169 dinara.

Pojedini građani strahovali su da će cena jaja pred veliki praznik drastično da skoči, međutim za sada se te crne slutnje nisu obistinile. Što se tiče pijaca, cene jaja variraju od tezge do tezge. Na pijacama se cena jaja kreće od 18 do 20 dinara po komadu.

S obzirom na to da se jaja sad prodaju po akcijskim cenama, bitno je da se zna koliko ona mogu da stoje u frižideru. "Jaja koja su proizvedena na farmama u kavezima, su najčešće prodavana i konzumirana jaja i imaju nižu cenu od domaćih iz podnog uzgoja. Ova prva mogu da stoje 3-4 nedelje u frižideru, to im je optimalni rok upotrebe, a ova druga, neoprana, mogu isto toliko van frižidera. Na ambalaži prilikom kupovine čitajte datum do kada ih je najbolje upotrebiti. Tvrdo kuvana jaja sa celom ljuskom mogu da stoje i do nedelju dana pre nego se pojedu", kazala je za Blic ženu Jasna Vujičić, nutricionista.

Veliki petak ove godine pada 14. aprila, a Uskrs 16. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zikica

Obojićemo 12 max

special image