• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUSI U BEOGRADU PODIGLI CENE KIRIJA U NEBO, A ONDA JE DOŠLO DO VELIKE PROMENE! Na jednoj opštini je razlika drastična

Autor Ivana Vlajković

Stručnjaci u prometu nekretnina očekuju veće oscilacije cena.

 Niže cene kirija u Beogradu Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Tokom prošle godine cene zakupa stanova skočile su u nebo zbog priliva Rusa. Nekretnine su se u određenim delovima Beograda izdavale za iznose koji su do tad bili nezamislivi. Međutim, cene zakupa u Beogradu počele su da padaju. Prema rečima agenata za nekretnine cene rentiranja od početka godine su niže i do 30 odsto. 

Takođe navode da se i potražnja prepolovila. Pojeftinjenje ipak nije stiglo u sve delove Beograda, kako pokazuju podaci portala koji je specijalizovan za promet nekretnina. Stanovi koji su manji se brže izdaju i njihove cene su veće. Veći stanovi su manje traženi pa stanodavci spuštaju kirije kako bi brže pronašli podstanare.

"Naročito veliki rast prošle godine je zabeležen u centralnim gradskim opštinama, na Savskom vencu, Vračaru i Starom gradu, za koje je u početku i bilo najveće interesovanje Rusa i Ukrajinaca, koji su plaćali visoke kirije i mesecima unapred. Mali stanovi su tradicionalno najtraženiji i najlakše se izdaju, pa su i cene zakupa ovog tipa nekretnina zabeležile najveći rast tokom prošle godine", navode na ovom portalu.

Tokom prva tri meseca ove godine cena iznajmljivanja garsonjere na Vračaru je bila oko 490 evra. Sad je prosek, prema trenutnim podacima, oko 400 evra. Garsonjere na Novom Beogradu su tokom prva tri meseca ove godine koštale oko 475 evra, a sad oko 360.

Na Zvezdari je prosečna cena sa 330 evra, pala na 292, a na Paliluli je zakup za oko 20 evra jeftiniji u odnosu na prvi kvartal - prosečna cena oglašenih garsonjera je sada oko 230 evra. Na Voždovcu je prosečna kirija pala za oko 50 evra - sa 325 na 273 evra.

"Dvosobni stanovi na Novom Beogradu su se u periodu od januara do marta izdavali u proseku za 850 evra, a sada je oglašena cena oko 782 evra. Toliko je trenutno potrebno izdvojiti i za mesečni zakup nekretnine istog tipa na Vračaru. Na Zvezdari su dvosobni stanovi oko 520 evra, a cena je za oko 30 evra niža u odnosu na prvi kvartal. Istu kiriju traže i stanodavci na Paliluli, dok je na Voždovcu prosečna cena iznajmljivanja dvosobnog stana ostala nepromenjena od početka godine i iznosi oko 550 evra", navodi se u istraživanju ovog portala.

Stručnjaci u prometu nekretnina očekuju veće oscilacije cena. Sa odlaskom studenata na raspust, očekuje se blagi pad. S druge strane, neki akademci će možda baš letnji period iskoristiti da bi ranije obezbedili povoljniji smeštaj od jeseni.

(MONDO/Novosti)

Možda će vas zanimati

Komentari 17

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nina

i ovaj pad je i dalje dosta visoka cena i nerealno. u Novom Sadu su cene niže, ali je to sve uticalo na visinu kirija. tražila sam samostalno, pitala agente solisa ali je cena slična i i dalje jako visoka za naše podneblje, ajde prodajna, ali cena za izdavanje je neralna zaist

Lola

Cene su pale na svim opstinama, i daleko su nize od navedenih. Dvosoban stan na svakoj opstini moze se naci za 300-400 €

beogradska seljačina

Posle dezertera i lažnih boraca niko ne ulazi kod gmazdurije alave.

special image