• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BANKROTIRALA KOMPANIJA KOJA JE VLASNIK 72 ODSTO PEPKA: Da li je omiljena prodavnica među Srbima u problemu?

Autor Katarina Saičić

Evropski lanac trgovina odećom i proizvodima za kuću Pepko mogao bi da se nađe u velikim problemima, prenose hrvatski mediji.

 Bankrotirala kompanija koja je vlasnik 72 odsto Pepka Izvor: Mondo

Pozivajući se na pisanje češkog portala iDNES, hrvatski Jutarnji list navodi da su deoničari iz Steinhoff Internacionala, kompanije koja u svom vlasništvu ima čak 72 odsto deonica Pepka, odlučili da likvidiraju kompaniju jer je vlasnik bankrotirao.

Steinhoff International je multinacionalna holding kompanija koja se fokusira na maloprodajni sektor s naglaskom na prodaju nameštaja i kućnih potrepština. U probleme su upali 2017. godine kada je računovodstvena revizija otkrila niz nepravilnosti pa je šef firme Markus Joste bio prisiljen da odstupi. Kada su se istrage proširile i na nekoliko drugih zemalja, otkrivena su ponavljanja računovodstvenih prevara.

Uprkos tome, češki portal piše kako su uspeli da isplate 447 miliona evra spoljnim stranama i da su redovno isplaćivati bonuse menadžerima.Očekuje se da najnoviji događaji neće uticati na poslovanje Pepka u Poljskoj i Češkoj. Jutarnji list prenosi da su se Pepku Hrvatska obratili pitanjem kako će likvidacija kompanije s najvećim delom deonica tog lanca uticati na poslovanje u Hrvatskoj ali da nisu dobili odgovor.

Prvi Pepko otvoren je 1999. u Poljskoj, tamo ima 1217 trgovina, a u celoj Evropi više od tri hiljade. Posluju u 18 evropskih zemalja, imaju oko 29 hiljada zaposlenih, a mesečno ih poseti 28 miliona klijenata. U Srbiji su takođe jedan od omiljenih i povoljnijih trgovinskih lanaca.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

20:51
POPODNEVNI DNEVNIK 28.07.2023
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

(MONDO/Blic biznis)

Možda će vas zanimati

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ping pong

Tipicna sudbina svih firmi ciji su vlasnici kojekakvi belosvetski fondovi koji isisaju pare i ili odu ili preprodaju firmu neko drugom belosvetskom fondu.

E-N

A taman se otvorio kod nas pre 15 tak dana...

Misko

Bitno da su menadzeri i direktori delili bonuse i da su im redovno isplacivani. A da li je nesto dobio obican radnik? Naravno da ne.

special image