• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUSI IZNAJMLJIVALI, SAD I KUPUJU STANOVE U BEOGRADU! Novi skok nekretnina - plaćaju i PREKO CENE, periferija 150.000€

Autor Aleksandar Blagić

Ruski državljani koji su ostali u Srbiji počeli su da ulažu u nekretnine u Beogradu.

 vgssgsgsg.jpg Izvor: Mondo

Rusi koji su ostali da žive i rade u Beogradu su počeli sve više da kupuju stanove, čak i na periferiji. Spremni su da plate čak i do 150.000 evra za nekretnine na periferiji prestonice Srbije.

Uroš Jovanović, direktor jedne agencije za nekretnine kaže da se "udarni talas" očekuje na jesen. Otkriva da je za Ruse karakteristično da informisani dolaze u agenciju i da nisu spremni da preplate nekretninu.

"Rusi su uglavnom imali zakupe stanova na godinu dana, koji su postepeno počeli da ističu. Oni sada polako ulaze u proces traženja stanova, a agencija od njih ima svakodnevne upite. Mi smo jedna od agencija koja je poslednjih meseci posredovala u prodaji preko deset nekretnina. Njihov glavni zahtev je da stan bude useljiv i da se nalazi na 45 minuta od centra grada, što u Beogradu obuhvata do 80 odsto ponude. Spremni su da svoj budžet podjednako utroše na centralnu gradsku lokaciju, isto kao i na perifernu", kaže on.

Napomenuo je i da su Rusi spremni da kupe stanove i po većoj ceni kvadrata od tržišne, ali da su to izuzeci. U takvim slučajevima, radi se o stanovima koji se dugo prodaju i koji nemaju uticaj na tržišnu cenu.

"Za Ruse, posebno one koji su došli iz Moskve, lokacija koja je udaljena od centra grada do 45 minuta vožnje je sasvim prihvatljiva, tako da naselja Mirijevo, Rakovica i Braće Jerković za njih dolaze u obzir", dodaje on.

Prema njegovim rečima, Rusi se najviše bave IT sektorom. Spremni su da plate za nekretninu čak i do 150.000 evra.

"Jednosoban stan na Banjici je prodat za 3.000 evra po kvadratu Rusima. Za stan po toj ceni kvadrata domaći državljani nisu bili zainteresovani, a prodavac je imao sreću da naiđe na kupca koji je bio spreman da plati. Realna cena stanova na Banjici je 30 do 40 odsto niža", ističe Uroš Jovanović.

Ocenio je za kraj razgovora da su cene nekretnina iz prošle godine "udarile u plafon". To je bilo propraćeno manjim padom potražnje.

"Došlo je do većeg pada tražnje kod domaćih kupaca, dok su sa druge strane to nadomestili stranci, pretežno, ruski državljani", zaključio je Uroš Jovanović, direktor jedne agencije za nekretnine.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:05
"U BEOGRADU IMA VIŠE OD 10. 000 NAPUŠTENIH STANOVA" Stručnjak za nekretnine savetuje: Ko god ima novca neka uloži u nekretninu!
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

(MONDO/Blic)

Pročitajte i ovo

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Opet

bogaćenje na tudjoj nesreći !

Milan

3000e za Banjicu hahahaa smejurija

pratilac

Kako kupuju kad do juce ih je vecina otisla....to samo znaci da je prodaja opala pa se malo dize rejting .....

special image