• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 NAJLAKŠIH NAČINA DA IMATE VIŠE PARA: Evo kako zaraditi dodatni novac!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Evo kako najlakše zaraditi dodatni novac, ako niste zadovoljni svojim trenutnim primanjima!

 5 najlakših načina da se zaradi dodatni novac Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Zarađivanje dodatnog novca dok imate dnevni posao može biti odličan način da povećate svoj prihod. Evo pet saveta koji će vam otkriti kako zaraditi dodatni novac, bez trošenja previše vremena ili dodatnog usavršavanja!

1. Držite časove

Jedan od najlakših načina za zaraditi dodatni novac je da naplatite znanje koje imate. Ako se bavite nekom profesijom koja podrazumeva veliko znanje, razmislite da popodne držite časove ljudima koji znaju manje od vas. Strani jezici su uvek odličan izbor jer često postoji veliko interesovanje kod ljudi koji iz škole imaju znanje, ali ne i slobodu da progovore u konverzaciji, pa im je potrebna pomoć. Ovakve časove možete držati i na Internetu i zaraditi dodatni novac!

2. Prodajte nešto

Pre nego što kažete "neću ništa da prodam, nego da zadržim sve i zaradim dodatni novac", razmislite da li želite da zadržite baš sve što imate? U kući vam se sigurno nalazi neka stvar koja vam više ne treba, a na sajtovima za Internet prodaju možete da je dobro unovčite. Iznenadili biste se koliko se dobro prodaje odeća putem sajtova ili Instagrama, pa je to dobra polazna tačka za sve koji žele da zarade dodatni novac.

3. Započnite biznis "sa strane"

Ovo je opcija koja zahteva najveće ulaganje i kreativnost, ali ako imate vremena i sposobnosti, razmislite da pravite nešto što možete da prodajete. Nakit, sitne dekorativne sitnice, pa čak i nameštaj, na Internetu postoji mnoštvo tutorijala za pravljenje "uradi sam" proizvoda, od kojih možete da počnete da zarađujete dodatni novac. Potrebno je inicijalno ulaganje u materijal, ali nakon toga, ulazite u biznis.

4. Pronađite drugi posao od nekoliko sati

Dostava, šetanje pasa, ili silčna aktivnost u kojoj možete samo par sati da budete angažovani može da vam omogući da zaradite dodatni novac. Istražite oglase i pronađite opciju koja vam najviše odgovara.

5. Uložite novac

Istražite različite opcije ulaganja koje su u skladu sa vašom tolerancijom na rizik i finansijskim ciljevima. Ulaganje u akcije, zajedničke fondove, nekretnine ili druge finansijske instrumente može da vam omogući da zaradite dodatni novac. Ne zaboravite da uradite temeljno istraživanje ili se konsultujete sa finansijskim savetnikom da biste doneli informisane odluke o ulaganju.

Zapamtite, iako vam ovi saveti mogu pomoći da zaradite dodatni novac, važno je da mudro upravljate svojim vremenom i izbegnete "sagorevanje" od previše posla. Pronalaženje prave ravnoteže između vašeg dnevnog posla, sporednih obaveza i ličnog života je ključno za dugoročan uspeh. 

BONUS VIDEO: Kako da uštedite kada kupujete deci školski pribor!

Pogledajte

01:49
Kako da uštedite kada kupujete deci školski pribor
Izvor: Tik Tok/_adaywithmissa
Izvor: Tik Tok/_adaywithmissa

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Daca

Kakva gomila gluposti

special image