• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POČINJE PRIVATIZACIJA NEKADAŠNJEG GIGANTA NAKON 125 GODINA POSTOJANJA! "Najstarija organizacija ovog tipa u Srbiji"

Autor Ivana Vlajković

Nakon 125 godina privatizuje se preduzeće "Jugoinspekt".

 Jugoinspekt Izvor: jugoinspekt.rs/PRITNSCREEN

Nakon 125 godina postojanja preduzeće "Jugoinspekt Beograd ad" biće privatizovano. Javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učestvovanje u postupku privatizacije tog preduzeća za kontrolu kvaliteta i kvantiteta robe Beograd objavljen je na sajtu Ministarstva privrede. 

Pisma o zainteresovanosti se dostavljaju poštom ili neposrednom predajom na pisarnici Ministarstva – Kneza Miloša 20, Beograd, ili putem elektronske pošte. Rok za prijavu je 5. oktobar. Jugoinspekt Beograd ad je nezavisna, specijalizovana, kompetentna, ovlašćena, akreditovana, odgovorna i međunarodno priznata kontrolna organizacija čije su glavne delatnosti kvalitativno i kvantitativno kontrolisanje, analitička ispitivanja, ocenjivanje usaglašenosti i sertifikacija proizvoda, usluga i sistema.

"Kao najstarija organizacija ovog tipa u Srbiji i celom regionu Balkana, od svog osnivanja 1949. godine, uspešno i efikasno obavljamo sve poslove i aktivnosti definisane našim delokrugom, što je omogućilo da dostignemo status renomirane kompanije koja uživa puno poverenje kako klijenata i državnih organa tako i svih drugih zainteresovanih strana na nacionalnom i međunarodnom nivou", navodi se na sajtu preduzeća. 

Preduzeće je osnovano 1898. godine kao "Stanica za ispitivanje". "Istorija naše organizacije seže čak do 19. veka, kada je 1898. godine Ministarstvo privrede Kraljevine Srbije osnovalo Stanicu za poljoprivredno i hemijsko eksperimentisanje koja je vršla kontrolisanje semena, ispitivanja neorganskih đubriva i stočne hrane“, navedeno je na sajtu preduzeća Jugoinspekt Beograd ad. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:11
EKONOMISTA SAVETUJE U ŠTA DANAS PRETVARATI NOVAC: Ne treba igrati samo na JEDNU kartu! Danas je važno ne izgubiti MNOGO
Izvor: Kurir televiija
Izvor: Kurir televiija

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Goran

Jugoinspekt i posle svega navedenog nikom me duguje jedan dinar, plate isplaćuju na vreme i nisu male. Kedan dinar od države nisu uzeli. Firma se prodaje zbog zemljišta u Teodora Drajzera.

Smederevac

Kakva je to firma bila za ugled nekada. U poslednjih 20-30 godina se preko nje svi koji su hteli obogatili. Zaposleni oni malo sposobniji su kuce i stanove kupovali na to ime Jugoinspekt. Da prevedem, koristili su svoju poziciju i za malo para u dzep radili analize, kontrole i naravno zmurenje na jedno oko i to nigde nije evidentirano.

PetarPetrovic

Cuj rok za prijavu, pa to je vec prodato 😃

special image