• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AMERIČKA FIRMA U BEOGRADU NUDI 5.000€ PLATU, A NE TREBA DIPLOMA: Potrebne su vam samo 3 veštine

Autor Aleksandar Blagić

U oglasima za posao sve više dominiraju poslovi koji nude veliku platu i za koju ne treba fakultetska diploma.

 Posao dispečera plata 5000 evra Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Tržište rada postaje sve šarenije zbog oglasa za posao za koje ne treba fakultetska diploma. Jedan takav oglas je podigao buru u javnosti gde poslodavac nudi mesečnu zaradu od 5.000 evra za posao dispečera.

Donedavno su ovakve cifre bile apsolutno nedostupne domaćem stanovništvu, međutim, nedostatak radne snage i dolazak stranih firmi kod nas, doveo je do potpunog preokreta. Dobro plaćen posao i zavidne plate mogu se vrlo lako pronaći samo ako se poznaju neke tražene veštine, što vrlo često nema nikakve veze za završenom školom i obrazovanjem. Poznavanje određenog stranog jezika, najčešće engleskog, poznavanje rada na računaru, komunikacija sa klijentima... neke se koje se danas dobro plaćaju.

U oglasu za dispečera, američka kompanija koja posluje u Beogradu nema visoke uslove koje bi potencijalni zaposleni trebalo da poseduju. Iako bi mnogi pomislili da za zavidnu cifru koju nudi i traži nemoguće, to ovoga puta nije slučaj. Kako je u oglasu navedeno, prva i glavna stavka koja se očekuje od kandidata je da ima najmanje dve godine radnog iskustva u industriji transporta.

Kao drugi uslov traži se znanje engleskog jezika, što je i očekivano imajući u vidu da je u pitanju američka firma koja iako posluje na teritoriji Srbije ima strane klijente i vozače koji voze po celom svetu a sa kojima bi dispečer trebalo svakodnevno da ima komunikaciju. Ostali uslovi su da je kandidat timski igrač, da je ljubazan i da ima energiju i glad za uspehom, da bude samostalan i inovativan i poslednji od uslova koje poslodavac ima je da spremnost na rad u popodnevnoj smeni do ponoći, odnosno po američkom radnom vremenu.

Bonusi i neograničen potencijal zarade

Odgovornosti koje će budući radnik na pomenutoj poziciji da ima su koordinacija ruta, upravljanje rasporedom i osiguranje da vozači imaju podršku koja im je potrebna za uspeh. Osim zavidne plate, koja se kreće od 1.500 do 5.000 evra, radnicima se nudi pristup najnovijoj tehnologiji, alatima i obuci koji će im pomoći da se istaknu u svojoj ulozi i ostvare pravi uticaj na poslovanje. Kompanija navodi da nudi mogućnosti za rast i napredovanje u karijeri, pored konkurentne plate nudi i bonus i proviziju i neograničen potencijal zarade.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:14
U nedelju 1. oktobra besplatan tematski obilazak Novog groblja Satkane od duše i uma – Tragom znamenitih Srpkinja
Izvor: Kosovo On
Izvor: Kosovo On

(MONDO/Blic)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 21

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dejan

Interesujeme ovaj posao, kako da dodjem do vas

Milica

Moj brat ovo radi evo vec sedma godina, jeste da je ukupan broj sati na mesecnom nivou znatno veci od 160 ali zato ima platu od skoro 2900 evra.

Koja

Nemojte da palite narod. Nije plata ni 1500 €. Samo navlaka . Plata početnika je oko 80000 dinara, dok traje obuka i obećavaju kule i gradove a sve je fora. Kada se završi obuka radi se noćna smena i to po 4,5 dana za redom i tada ljudi odlaze jer ne mogu ni da se odmore za vreme izmedju dve smene. A poslodavcu super jer mu je neko radio za 750 dolara umesto 1500 a razliku dele poslodavac i šefovi … Proverite obidjite popričajte sa ljudima koji rade tamo.

special image