• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POZNATI SRPSKI BIZNISMEN U TRCI ZA "SLAVIJU": Jednom već pokušao, sada će probati ponovo - Ovo je početna cena

Autor Aleksandar Blagić

Ministarstvo privrede je raspisalo poziv za prodaju hotela "Slavija" u Beogradu, a jedan od zainteresovanih je navodno Petar Matijević.

 Matijević zainteresovan za kupovinu hotela Slavija Izvor: Kurir/ Zorana Jevtić

Ministarstvo privrede je prošle nedelje raspisalo poziv za prodaju 100 odsto državnog udela hotela "Slavija" u Beogradu, početna cena iznosi 24,9 miliona evra i ona je određena na osnovu procenjene vrednosti kapitala. Jedan od zainteresovanih je navodno biznismen Petar Matijević.

Bojan Matijević, njegov sin, potvrdio je da će njegova kompanija otkupiti dokumentaciju, a da će odluku o tome da li će učestvovati ili ne u nadmetanju, tek doneti. Matijević je već jednom učestvovao u pokušaju privatizacije hotela. Iako se hotel “Slavija” nalazi maltene 10 godina u procesu privatizacije, deo hotela Slavija zamalo da bude prodat pre pet godina.

Javni izvršitelj je dao na prodaju Slaviju Lux 2018. godine na ime navodnog duga hotela od dva miliona evra prema austrijskoj firmi Fil Šar, crnogorskog kontroverznog biznismena Branislava Šarovića koji je ubijen 2009. godine. Nakon što je Arbitražno veće presudilo u korist ove firme koja je navodno pozajmljivala novac Slaviji, čak je i sprovedena aukcija. Ali Privredni sud je poništio odluku Arbitražnog veća.

Izvršitelj je tri puta utvrđivao vrednost hotela, pa je prvo procenio na četiri miliona evra, da bi nakon reakcije poslovodstva Slavije povećao procenu na 5,9 miliona evra. Na kraju je uvažio procenu veštaka od 9,4 miliona evra.

Na aukciji je početna cena bila 70 odsto procenjene vrednosti, odnosno 6,53 miliona evra. Po ovoj ceni, kvadrat hotela Slavija Lux vrednovan je po svega 940 evra. Na aukciji je pobedio biznismen Petar Matijević, odnosno njegova fima "Mat Real Estate“ koja je odmah položila i depozit od šest miliona evra. Privredni sud proglasio je prodaju nevažećom.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:15
KAKAV POGLED IZ HOTELA "ORLOVA" Momci, zaslužili su ovakav luksuz!
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

(MONDO/Bonitet.com)

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Божидар

Тај бре г.Матијевић ко епидемија би дасе шири а продавнице му пуне робе сумњивог квалитета и састава...са безобразним-ценама.

Pavle

Trovač..

special image