• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U PODNE KREĆE PRIJAVA ZA STUDENTSKE KARTICE! Potpuno su besplatne, a evo kako se prijaviti i gde se preuzimaju!

Autor Uroš Matejić

Danas u podne kreće prijava za studentske kartice, a više od 240.000 studenata u Srbiji ima pravo na nju.

 Studenti Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Od prvog januara naredne godine, svi studenti u Srbiji moći će da preuzmu novu studentsku karticu za popuste, koja će biti ujedno i platna kartica čije održavanje neće uzrokovati troškove, a prijava studenata za studentske kartice počinje danas, u podne, na portalu Uprave za trezor.

Ministar finansija Siniša Mali juče je podsetio studente na prijavu i pozvao ih da se prijave za nove studentske kartice. On je naglasio da su studentske kartice potpuno besplatne, kao i da sve studente očekuje brojne povoljnosti i popusti. "Sutra kreće, kao što smo i obećali, prijavljivanje za studentsku karticu. Ova kartica po prvi put će biti i platna kartica. Potpuno besplatno će se studentima otvoriti račun u banci, besplatno je i održavanje računa", naglasio je on.

Na njih će studenti moći da uplaćuju novac ili da im na istu bude prebačen, i da ih koriste za sve vrste plaćanja. Osim toga, ona će biti identifikaciona, jer će svaki student imati svoj broj. Takođe, kartice će moći da dobiju i budžetski i samofinansirajući studenti, ali se mogu prijaviti i studenti master i doktorskih studija. Pravo na ovu karticu ima 240.000 studenata u Srbiji. Dakle, svi studenti, ovo nije samo domska kartica. I u pregovorima smo sa velikim brojem kompanija, preduzeća, institucija, da studentima daju što veće pogodnosti.

Kako ministar ističe, Er Srbija davaće 10% popusta na avionske karte, a "Srbija voz" 20 odsto popusta na putovanje vozom. Pored toga ministar je istakao i da razgovaraju sa brojnim supermarketima, knjižarama i osiguravajućim društvima. Osim za državne univerzitete ova kartica će se odnositi i na privatne univerzitete, kao i na univerzitet u Novom Pazaru i Kosovskoj Mitrovici.

Studenti će prilikom prijave za najnoviju pomoć države unositi JMBG, birati fakultet, unositi broj mobilnog telefona kako bi bili obavešteni kada je kartica gotova i biraće ekspozituru Banke Poštanska štedionica gde žele da preuzmu karticu.

"Studenti će, takođe, prilikom prijave, davati saglasnost za obradu podataka. Nova studentska kartica će biti potpuno besplatna, biće platna, a služiće i kao identifikaciona. Ono što je posebno važno naglasiti jeste da će za nju moći da se prijave svi studenti akreditovanih fakulteta i akademija u našoj zemlji, kako državnih i tako i privatnih", navodi se u objavi ministra Malog.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:18
BACI KOCKU, poručuju studenti Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu
Izvor: Promo
Izvor: Promo

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najveći đavolov trik je...

Ma samo digitalno i bezgotovinski i biće vam sve skoro za džabe. Za studente, penzionere ... za početak.

special image