• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJPOZNATIJI PROIZVOĐAČ GUMA U KRIZI?! Otpuštaju 1.500 radnika, gradonačelnik LJUT: "Ovo je težak udarac za zaposlene!"

Autor Jana Desovski

Poznati proizvođač guma "Michelin" je u krizi.

 Proizvođač guma Michelin u krizi Izvor: Tong_stocker/Shutterstock

Francuski proizvođač guma Michelin navodno želi da otpusti oko 1.500 radnika u fabrikama u Homburgu, Triru i Karlsrueu. Samo u Sarlandu je pogođeno 840 radnih mesta. Gradonačelnik Homburga Majkl Forster (CDU) ljut je zbog planiranog smanjenja radnih mesta u kompaniji Michelin. Forster je rekao da su "Mišelinovi" planovi "razočaravajući i razorni".

"Ovo je težak, gorak i bolan udarac. Pre svega, naravno, za zaposlene koje je pogodila ova egzistencijalna vest. Iza svakog pojedinca stoji sudbina. Planove je napravio svaki pojedinac, porodice koje su uključene", rekao je Forster, ljut zbog odluke sedišta kompanije u Klermon Feranu u Francuskoj.

Gradonačelnik Hamburga otvoreno je govorio o nemoći političara kada su u pitanju korporativne odluke koje utiču na sudbinu tolikog broja ljudi. Ljuti se što "svi mi, bez obzira na partiju i boju, nemamo baš šanse i nismo imali priliku da nešto usmerimo u drugom pravcu".

Odmah nakon što su se proširile prve glasine o otpuštanju radnika, sam Forster, kao i dva poslanika Bundestaga, Esra Limbaher (SPD) i Markus Ul (CDU), intenzivirali su lični kontakt sa direktorom fabrike Berndom Laniusom.

Prema Forsteru, lokacija u Homburgu je u prošlosti uvek bila otvorena za Mišelinove probleme i omogućila je mnoge stvari koje su donele novac u kasu kompanije. "Nažalost, ovo je vrlo često jednosmerna ulica u smislu investicija i sigurnosti posla, rekao je gradonačelnik Homburga, koji sada takođe želi da preispita uključivanje grada Homburga u Međunarodnu mrežu Michelinovih gradova (INMC). "Sada, naravno, moramo da vidimo u kojoj meri cela stvar još uvek ima smisla sa naše tačke gledišta. Možda bi jednostavno bilo zgodno poslati signal sedištu kompanije. To dugujemo ljudima koji su sada ostali bez ičega", zaključio je Forster.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:27
"TRAMP JE BIZNISMEN KOJI UNIŠTAVA AMERIČKE INSTITUCIJE!" Diskusija stručnjaka oko kandidature: Kidnapovao je republikansku stranku
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (Fenix magazin/MONDO/J.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

FlegmaticnoEmpatican

Ja radim u Pirotu u Mišelinu.... Radim kao radnik na liniji i mogu reći da sam više nego zadovoljan... Izađem i po 120 000 mesečno... Ume da bude malo naporno, ali zaista nemam zamerki...

aleksandar

@FlegmaticnoEmpatican pa bojim se da neces jos dugo

Joe

Jeli sad Hamburg ili Homburg? Za ovaj drugi nikad nisam ni čuo, a u Nemačku odlazim redovno od 2006.

special image