• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POČINJE UPLATA DRŽAVNE POMOĆI OD 20.000 DINARA! Ova grupa građana dobija novac!

Autor Miloš Škrbić

Čak 1.650.000 penzionera i svi koji su podneli zahtev do 23. novembra, biće uključeni u akciju dobijanja 20.000 dinara.

 Penzioneri Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Danas počinje isplata državne pomoći u iznosu od po 20.000 dinara penzionerima i korisnicima privremene naknade PIO fonda.

Predsednik sindikata penzionera Srbije - Milan Grujić, otkrio je za "Kurir" detalje oko ove pomoći. "Dugo očekivana, najavljivana i prekopotrebna, ova pomoć sigurno neće veliku radost uneti u srca penzionera. Razlog za to je jer dolazi u veoma osetljivom periodu, kada je kraj godine, mnoge obaveze, a znate da su penzioneri najravnosija grupa što se tiče obaveza i plaćanja prema državi i javnom sektoru. Osvežiće makar na trenutak, zaboraviće tešku svakodnevnicu, obezbediće im da u periodu slava na pristojan način proslave iste" - započeo je predsednik sindikata, pa nastavio:

"Inače, ovih 1.650.000 penzionera i svi koji su podneli zahtev do 23. novembra, biće uključeni u ovu akciju. Penzioneri su svakako samo jedan segment ugrožene grupe, ova akcija država je bila mnogo šira".

Potom se osvrnuo na celokupan sindikat, odnosno udruženja koja se bave ovim pitanjem: "U poslednjih 10 godina, penzije su dosta zaostale sa rastom zarade, izgubile su tu trku. Veliki broj ljudi, a posebno penzionera, živi u teškom i ugroženom materijalnom stanju. Nama je cilj da taj segment nezaštićene populacije uredi. Naš elementarni zahtev je da penzije budu, u roku od dve godine, najmanje 50% u visini prosečne zarade".

BONUS VIDEO

Pogledajte

01:44
EVO KOJI PENZIONERI SU UKLJUČENI U DANAŠNJU POMOĆ OD 20.000 DINARA! Iz sindikata poručili: U spadaju prijave samo do OVOG datuma
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Kurir/Mondo/M. Š.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image