Lanac sportske opreme SportŠek, koji je deo Signa Holdinga, podneo je zahtev za bankrot.

Kompanija, koja ima 34 filijale širom Nemačke i godišnji promet od oko 350 miliona evra, objavila je da je SportŠek nesolventan nakon što je Signa Holding podneo zahtev za bankrot. Tajming nije mogao biti gori zato što je SportŠek trebalo da preuzme britanski "Frasers Group".

Modaliteti s prethodnim vlasnikom Signom bili su dogovoreni već sredinom oktobra. Međutim, preuzimanje još nije bilo dovršeno. Sada je posao opet doveden u pitanje. Pošto Signa više ne može da ispunjava svoje obaveze prema SportŠeku zbog nelikvidnosti, sama filijala u Minhenu odlazi u stečaj.

""Frasers Group" želi da ostane u preuzimanju kompanije koju je osnovao Oto Šek u Minhenu ubrzo posle Drugog svetskog rata. Ali zbog trenutne nelikvidnosti, proces prodaje mora da počne iznova. Ostali zainteresovani mogu da nam se jave. Zbog toga će SportŠek sigurno pronaći novog, snažnog partnera koji će osigurati dugoročnu stabilnost kompanije", poručuju iz kompanije, piše Fenix magazin.

Za sada se ništa neće promeniti za kupce. 34 SportŠekove filijale širom zemlje ostaju otvorene. Online prodaja bi takođe trebalo da se nastavi kao i obično, obećava šef Matijas Ruker. Rucker vidi bankrot kao priliku za održivo jačanje kompanije sa ugovornim partnerima i poveriocima.

BONUS VIDEO: 

EVO ŠTA SE DEŠAVA SA VAŠIM KREDITOM UKOLIKO BANKA ODE U STEČAJ! Uzelac razotkrio sve nedoumice: Banke imaju "CRNE LISTE"? Kurir televizija

(MONDO/I.V.)