• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČUVENI "DORMEO" KUPILI KINEZI, OPET RADE RADNJE U SRBIJI! Radnicima dali zaostale PLATE, pa šalju poruke da su VASKRSLI

Autor Jana Desovski

"Dormeo" firma koja je bila pred bankrotom šalje poruke građanima da opet rade njihove prodavnice.

 Dormeo kupili Kinezi Izvor: Youtube/PrintScreen

Firma "Dormeo" opet posluje u Srbiji. Prema nezvaničnim podacima čuvenu kompaniju su kupili Kinezi i preuzeli obavezu isplate zaostalih zarada za oko 1.000 radnika.

Ovih dana vernim kupcima, koji su svoje podatke ostavljali prilikom ranijih kupovina, stižu SMS poruke da njihove prodavnice ponovo rade. "Požurite, posetite nas ili nas pozovite", stoji u poruci. Izgleda da su se obistinila nezvanična nagađanja koja su prethodnih meseci kružila da je ovu firmu zaista preuzeo novi vlasnik.

Izvor: printscreen

Potrošači su do sada bili zabrinuti i obijali pragove prodavnica koje su nastavile da rade kako bi proverili da li i dalje važe garancije za proizvode koje su kupili. Iz Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine kažu da ovaj problem reguliše Zakon o zaštiti potrošača i da ako prodavac prestane da radi, potrošač treba da se obrati direktno davaocu garancije, a to mogu biti uvoznik, proizvođač ili trgovac na veliko.

Slovenački preduzetnik Sandi Češko je, inače, jedan od najbogatijih Slovenaca i "kralj" televizijske prodaje koji je sa svojim brendovima Dormeo, Delimano i Kosmodisk uspeo da prodre u gotovo svako domaćinstvo u ovom delu Evrope.

Tokom poslovnog uzleta sredinom devedesetih godina prošlog veka Sandi Češko je 1997. otvorio ćerku kompaniju i u Hrvatskoj. Prihodi kompanije na hrvatskom tržištu pre pandemije korone bili su između 35 i 37 miliona evra, a prošle godine su pali na 21,7 milion. Pad prihoda doneo je sa sobom i gubitke. Samoprošle godine minus kompanije iznosio je 3,5 miliona evra.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:17
IZMENJEN PRAVILNIK O TEHNIČKOM PREGLEDU DONEO PROBLEME FIRMAMA: Stotine ih je pred zatvaranjem, a evo šta je glavni problem!
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (Kurir/MONDO/J.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image