• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"NAJVEĆI KRAH U NAŠIM ŽIVOTIMA STIŽE 2024. GODINE": Ekonomista izneo ZASTRAŠUJUĆU PROGNOZU - Ovo je još gore

Autor Ivana Vlajković

Najveći ekonomski krah će se desiti 2024. godine.

 Najveći ekonomski krah će se desiti 2024 godine Izvor: YouTube/Screenshot

Najveći ekonomski krah u našim životima dogodiće se 2024. godine, predviđa američki stručnjak za finansije Hari Dent. Napomenuo je da se nalazimo u opasnom stanju.

"Veštačko štampanje novca i deficiti su od 2009. godine bez presedana, to je 27 triliona dolara za 15 godina, da budem precizan. To je 100 odsto veštački što znači da smo u opasnom stanju. Mislim da će 2024. biti godina najveće nesreće koju ćemo videti u našim životima. Ja sam tip koji se moli za krah dok svi ostali to ne rade. Moramo da se vratimo u normalu i moramo da pošaljemo poruku centralnim bankama", rekao je ekonomista.

Dent je jedan od najvećih američkih stručnjaka za investicije. Naveo je da svoja predviđanja zasniva na precenjenim tržištima i preteranoj državnoj potrošnji na podsticaje. Čvrsto je ubeđen da će balon pući 2024. godine. Ekonomista je napomenuo da je balon zapravo nastao krajem 2021. godine nakon vrhunca pandemije korone, a prvi znaci su primećeni 2022. godine kad je "Nasdaq" pao za 38 procenata.

"Samo ću jednom da vam kažem - ne slušajte svog finansijskog savetnika! Stvari se neće vratiti u normalu za nekoliko godina. I ovaj krah neće biti korekcija stvari. Biće gore nego 1929. ili 1932. I svako ko je prošao kroz to bi ubio svog berzanskog mešetara. To je pad od 86 odsto u S&P-u i 92 odsto u Nasdaqu", kazao je.

Navodi da će sve biti očigledno već oko maja. "Ako sam u pravu to će biti najveći krah u našem životu. Većina će se desiti 2024. godine. Videćete kako počinje i sve će biti očiglednije do maja", naglasio je.

Dent gledajući putanju kursa Federalnih rezervi navodi da "nema šanse" za meko sletanje. Veruje da će se nastavak dezinflacije pretvoriti u deflaciju prvi put od tridesetih i da centralna američka banka u svojim rukama ima "slabu" ekonomiju. "Jedini razlog zašto su morali toliko da zaoštre je taj što su previše stimulisali zbog kovida, ali to pooštravanje će sada mnogo više pogoditi 2024. godinu. A kad zaustavite taj sos i preokrenete zatezanje, bićete u depresiji za godinu dana. Depresije se razlikuju od recesije. Idu mnogo dublje i završavaju u deflaciji. To će srušiti veliku inflaciju potrošačkih cena", navodi Dent i tvrdi da će se efekat usporavanja osećati 12 do 14 godina, piše fox.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:11
EKONOMISTA SAVETUJE U ŠTA DANAS PRETVARATI NOVAC: Ne treba igrati samo na JEDNU kartu! Danas je važno ne izgubiti MNOGO
Izvor: Kurir televiija
Izvor: Kurir televiija

(MONDO/I.V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Serbia forever

Svrati u Srbiju, da vidiš šta je kriza....

Ko im kriv za izazivanje kriza

U svetu. Oni su najveci uzrok svetskih kriza. Sta se žali ovde srbima? Posalji svoju žalbu na US department druže. Ostavi nas na miru

Realista

Ako cemo realno ,Nemacka, USA,Britanija,Francuska,svi oni stampaju ogroman novac bez pokrica.. bukvalno je - jaki smo,moze nam se...Odrzavaju se ekonomije kroz takvo stampanje novca i to je to...

special image