• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STIŽU PRAZNICI, A KILOGRAM SUVOG VOĆA KOŠTA KAO 3 KILE MESA! Prodavci digli cene na BG pijacama: "Nisam luda da kupim!"

Autor Jana Desovski

Cene orašastih plodova i suvog voća na pijaci su paprene.

 Cene orašastih plodova i suvog voća na pijaci Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Kako nam u susret idu Badnji dan i Božić, na pijacama širom Srbije može da se nađe razno suvo voće, koje je neizbežno na prazničnim trpezama, a može da bude i sjajna poslastica u vreme posta. Međutim, cene ovog voća na beogradskim pijacama mogu da ostave gorak ukus u ustima, jer za sušene šljive i smokve morate da izdvojite čak 300 dinara za samo 100 grama. (Radi poređenja, kilogram jagnjetine u marketima u Srbiji je trenutno na popustu i košta 1.000 dinara, dok za kilogram suvog voća morate da izdvojite 3.000 dinara.)

S druge strane, suvo grožđe i urme mogu se naći po ceni od 500 dinara po kilogramu. Tu su i suve višnje, breskve i sušena dunja, sve koštaju isto - 1.000 dinara za kilogram, što iznosi 100 dinara za 100 grama ovog ukusnog voća. Za sušene kajsije, treba platiti 1.250 dinara po kilogramu.

"Volim da uzmem urme i suve šljive za Badnji dan, ali vidim da su to i prodavci shvatili da je najtraženije, pa su zato podigli cene za šljive. Nisam luda da trošim pare na to, uzmem čisto malo da se zasladim", rekla je Slavica iz Beograda. Ne možemo da zanemarimo i orašaste plodove, koji ne izostaju sa liste poželjnih grickalica, kao i dodataka jelima za predstojeće praznike. Na Paliluskoj pijaci, su sirovi bademi od 1.000 dinara po kilogramu, ista cena je izložena i za lešnike, dok je indijski orah 1.200 dinara.

Na ovoj tezgi najskuplji su pistaći, sa svojom cenom od 1.600 dinara po kilogramu, dok očišćene orahe trenutno možemo da nađemo po ceni od 1.200 dinara.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:27
Novogodišnji ukras, sušene pomorandže
Izvor: TikTok/tinascucina
Izvor: TikTok/tinascucina

 (Kurir/MONDO/J.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image