• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISPLATIVIJI BIZNIS OD IZDAVANJA STANOVA - GARAŽE SE SAD RENTAJU NA SAT I DAN: Evo kakve su cene u velikim gradovima

Autor Ivana Lazić

Stručnjaci za nekretnine navode da su garaže postale vrlo isplativo ulaganje, zbog čega su predviđanja da će cene garažnih i parking mesta nastaviti da rastu.

 garaža obilićev venac Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Garažesu postale veoma isplativ biznis, pa se cene zakupa znatno porasle poslednjih godina, dok kupovina garažnog mesta, košta kao manja garsonjera. Stručnjaci za nekretnine navode da su garaže postale vrlo isplativo ulaganje. Prvi razlog je da je zbog hroničnog nedostatka parking mesta, drugi razlog je, je što za razliku od stanova, garaže ne zahtevaju dodatna ulaganja.

U Novom Sadu privatne garaže se iznajmljuju na sat ili na dan. Trenutno oglašene cene za zakup garaže i parkinga u Beogradu se kreću od 50 evra koliko je potrebno mesečno izdvojiti za garažu u Mirijevu, Karaburmi, Žarkovu, Vožodovcu i to za garažu od oko 15 kvadrata. Slična kvadratura na nekim lokacijama na Novom Beogradu kreće se od 80 do 100 evra. Cene zavise od lokacije.

"Za garažu na najatraktivnijim lokacijama kao što su Stari grad i Vračar treba da se izdvoji veća suma. Tako se recimo trenutno u Strahinjića Bana na Dorćolu izdaje garaža od 16 kvadrata za 250 evra mesečno. Ipak, u centralnim gradskim zonama garaže se lakše izdaju. Isto je i sa većim gradovima nasuprot manjim“, navode sa sajta "4 zida".

Trend da se stanovi izdaju na dan odavno je prisutan i u Srbiji, ali sada se taj trend prelio i na garaže i parking mesta.

"Zanimljivo je da se u Novom Sadu mogu iznajmiti garaže na sat ili na dan onima koji, recimo, idu u u teretanu ili na sastanak i ne žele da gube vreme na traženje parking mesta. Po ceni od 10 evra na dan izdaje se garaža na lokaciji Telep u Novom Sadu. Ovo ukazuje na to da se problemi sa parkingom neće tako brzo rešiti, pogotovo u Beogradu i Novom Sadu, zbog čega su predviđanja da će cene garažnih i parking mesta nastaviti da rastu. Pretpostavlja se da će i u narednim godinama potražnja za garažama biti sve veća, kao i da će im vrednosti rasti“, objašnjavaju sa sajt 4.zida.

Cene garaže se u Beogradu kreću od 800 evra po metru kvadratnom do više od 2000 evra u zavisnosti od lokacije. Slične su cene i u Novom Sadu.

Bonus video:

Pogledajte

00:37
CENE GARAŽA SKOČILE U NEBESA: Na Novom Beogradu i do 50.000 evra!
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Vreme, Mondo, I.L.)

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image