Portal "Uvid u račun" ponovo je dostupan korisnicima za preuzimanje e-računa i elektronsko plaćanje. Na portalu su dostupni računi za decembar 2023. godine, kao i arhiva računa i uplata tokom prethodne tri godine, uz detalјan pregled potrošnje po zonama i tarifama.

"Svi decembarski računi dostavlјeni su i "Pošti Srbije", uz rok za popust za redovno plaćanje 29. januar. Građanima je za reklamacije ponovo na usluzi i kol centar EPS. Napominjemo, digitalna pretnja ni u jednom trenutku nije ugrozila proces proizvodnje električne energije, niti bezbednost podataka naših kupaca", saopšteno je iz Elektroprivrede Srbije (EPS).

EPS preduzima opsežne mere kako bi osigurao da se ovakvi incidenti ne ponove. "Podizanje nivoa digitalne bezbednosti, kao klјučnog prioriteta, zbog zahtevnih procedura, veličine i složenosti sistema, uslovilo je postepeno vraćanje IKT sistema u funkciju.
Još jednom se zahvalјujemo korisnicima na strplјenju i izvinjavamo zbog poteškoća pri korišćenju naših usluga i servisa", navodi se u saopštenju. 

BONUS VIDEO: 

STRUČNJAK OTKRIVA DA LI SE POMOĆU PAMETNIH BROJILA MOŽE UŠTEDETI STRUJA: Omogćavaju dvosmerno merenje i precizniji su! kurir televizija

(MONDO/I.V.)