• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA LI SU OVO NAJTRAŽENIJI POLOVNI AUTOMOBILI U SRBIJI? Cene u porastu, a za 3.700 evra možete naći odlično vozilo!

Autor Nevena Davidović

Cene pojedinih modela znatno se razlikuju.

 xx2f5vzr copy.jpg Izvor: Youtube/screenshot/cnbc/MONDO/Samir Cacan

Potražnja za polovnim automobilima je velika, a mnoge potencijalne kupce na prvom mestu interesuju kolika je cena, koja je godina proizvodnje, pređena kolimetraža i u kakvom je stanju vozilo.

Proverili smo šta se od automobila i po kojoj ceni trenutno nudi u nekoliko auto placeva u Beogradu. Kako bismo suzili pretragu i uporedili cene na jednostavan način, uključili smo one marke automobila za kojima je potražnja najveća. Tako se automobil marke Škoda Fabia kubikaže 1.4, koji je proizveden 2011. godine može pronaći po ceni od 6.990 evra. Treba imati u vidu da se radi o benzincu koji je prešao nešto više od 183.000 km, kao i da je vozilo kupljeno u Srbiji. U opisu oglasa navodi se da je auto redovno održavan kod ovlašćenog servisera, i da nisu potrebna dodatna ulaganja.

Isti model, novije godine proizvodnje - 2016. godište, dizel, prešao više od 230.000 km prodaje se za 6.950 evra. U opisu oglasa auto placa navodi se da je automobil kupljen nov u Srbiji i da je uredno servisiran.

Ponuda automobila marke Volkswagen Golf 5 je velika, a ukoliko niste u mogućnosti da izdvojite veću svotu novca, ispod 5.000 evra mogu se naći oni starije godine proizvodnje. Kako u opisu oglasa navodi jedan auto plac, potrebno je da izdvojite 3.900 evra za "peticu" proizvedenu 2008. godine. Kubikaža ovog vozila je 1.4, a u pitanju je dizelaš uvezen iz Nemačke, koji je, kako se navodi u oglasu, prešao 273.000 km.

Na drugom auto placu Golf 5 iste godine proizvodnje, takođe uvezen iz Nemačke, sa većom kubikažom od 1.9, prešao nešto više od 204 hiljade km, dizel motor, prodaje se po ceni od 4.200 evra.

Audi A4 2.0 karavan, proizveden 2005. godine, uvezen iz Italije prodaje se za 3.800 evra. Ovo vozilo, kako piše u oglasu, ima pređenih 240.000 km i u besprekornom je stanju. Isti model, sa nešto većim brojem pređenih kilometara i domaćim tablicama prodaje se za 3.700 evra.

Za BMW je tradicionalno velika zainteresovanost među srpskim vozačima, a mi smo se odlučili da proverimo cene onih pristupačnijih. Model X1 2.0 sa pređenih 194.000 km i dizel motorom prodaje se na jednom auto placu za 10.850 evra. Navodi se da je uvezen iz Švajcarske, da je u odličnom stanju i da je ocarinjen sa potvrdom AMS. Godina proizvodnje ovog vozila je 2013. Isti model, godinu dana mlađi, ali sa većom pređenom kilometražom od 237.000 km i domaćim tablicama prodaje se za 11.500 evra. Prodavac navodi da je automobil registrovan do sledeće godine, kao i da je urađen kompletan veliki servis.

Automobil marke Pežo, model 208 1.4, proizveden 2014. godine prodaje se za 5.900 evra. Radi se dizelašu koji je, prema podacima iz oglasa, prešao 190.000 km. Kada je reč o benzincu, pežo 208 kubikaže 1.2 sa pređenih 105.000 km može da se nađe po ceni od 5.850 evra. Uvezen je iz Švajcarske, a oglašivač navodi da iz njega dolazi servisna knjiga i rezervni ključ.

Cene polovnih automobila u porastu

Da su najtraženija vozila do 6.000 evra potvrdio je za Mondo Boban Milanović iz auto placa sa Novog Beograda. "Kupci su najviše zainteresovani za vozila između 5.000 i 6.000 evra, a najviše gledaju da vozila u toj vrednosti budu u odličnom stanju. Nije im toliko važno o kom modelu se radi, samo da je u perfektnom stanju", kaže on.

Kako navodi naš sagovornik postoji pravilo da je najviše zainteresovanih za Volkswagen, a zbog cene izbor "padne" na "golf 5". "Traži se i škoda fabia, između ostalih. BMW do ovog iznosa kupuju mlađi kupci, a kad je reč o skupljim modelima, ko je spreman da izdvoji veću svotu novca, on odlazi kod ovlašćenog prodavca", kaže Milanović.

Nastavljen je još jedan trend iz 2022. godine, a to je kontinuirani rast cena polovnih vozila iz meseca u mesec. Tako je prosečna cena svih putničkih automobila u januaru prošle godine iznosila 8.454 evra, da bi u decembru dostigla 9.981 evro, što je rast od 18 procenata.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:45
GRAĐANI FRAPIRANI CENAMA POLOVNIH AUTOMOBILA! Ekspert otkrio za koja vozila da očekujemo pad cena: Razlog je JEDNOSTAVAN!
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

Možda će vas zanimati

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Automehanicar

Bolje I manje popularan model sa pravom km I odrzavan Kako treba nego olupina sa placa ili od preprodacaca Zapamtite,svaki ali bas svaki uvezen auto je bar malo farban!!!! I svaki mora da ima knjigu servisa u kaseti. E sad,neki kupci slusaju majstore,neki internet a pametni otvore oci I ukljuce mozak!!!

Duća

Naj skuplje Smeće koje uvozimo!

Nesha

Polovno a novo. Toe toj.

special image