• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TO MI JE NAJBOLJA INVESTICIJA, ODE ZA POLA SATA! Ove nekretnine se prodaju više od stanova, Ana zgrće lovu

Autor Aleksandar Blagić

Najskuplja garaža krajem 2023. godine u Srbiji je prodata za 63.000 evra.

 Garaža Izvor: MONDO/Marko Tanasković/Samir Cacan

Cene nekretnina su "otišle u nebo" u prethodne četiri godine, a to dokazuje i podatak Republičkog geodetskog zavoda da je najskuplja garaža u Srbiji prodata za vrtoglavih 63.000 evra krajem 2023. godine. Ova garaža nalazi se u centru Beograda, na opštini Stari grad.

Poređenja radi, u centru Novog Sada za garažu od 16 kvadrata je potrebno izdvojiti duplo manje novca. Poslednjih godina je prodaja garaža postala veoma unosan biznis.

Sve više solitera koji se grade širom Srbije, pre svega u prestonici, imaju parking u okviru kompleksa. U centru Beograda je skoro pa nemoguća misija pronaći garažno mesto za najam za manje od 150 evra.

"Imam dva garažna mesta, jedno u najnižoj etaži zgrade, drugo u okviru dvorišta. Spustila sam cenu na 130 evra, iako bih zbog lokacije na Dorćolu mogla da zaradim i više, ali mi je prioritet da ga izdam. I zaista, po oglašavanju su odlazila kroz pola sata", kaže Beograđanka Ana R.

Beograđanka Ana je navela da, čovek koji je od nje unajmio garažu, je platio kiriju za narednih šest meseci i da ju je više puta pitao da li je zainteresovana za prodaju. Ona dodaje da je novac uložen u kupovinu garaže jedna od najboljih investicija, a isto mišljenje ima i Vujadin T, takođe vlasnik jedne garaže.

"Novac koji sam uložio u kupovinu garaže, bila je jedna od boljih finansijskih odluka. Parkiralište ne zahteva bilo kakvo ulaganje, osim u daljinski ključ. Čak i vrata od garaže, ukoliko se pokvare zajednički plaćaju korisnici, odnosno stanari. Ni porez nije veliki. A godišnja dobit od par hiljada evra, svakako je značajna za kućni budžet", kaže Vujadin.

Kako se kreću cene najma garaža po Srbiji?

U centru Vračara, parking mesto može da se unajmi za 200 evra mesečno, dok na Zvezdari može da se pronađe za znatno niži novac - 70 evra. Što se tiče Niša, tamo su cene dosta povoljnije i cene se kreću od 50 do 100 evra, u Kragujevcu za oko 50 evra.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:09
SVILAJNAC - SEDLARE Kompletno seosko domaćinstvo sa dve odvojene kuće, pomoćnim objektom, ekonomskim objektima i garažama na 23a placa.
Izvor: TikTok/nekretnine_heroldo
Izvor: TikTok/nekretnine_heroldo

(Novosti/MONDO/A.B.)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image