• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZA CENU GARAŽE MOŽE DA SE KUPI STAN: Oboren rekord u Beogradu, ovo su najskuplje nekretnine

Autor Aleksandar Blagić

Najskuplje garažno mesto u Beogradu krajem 2023. godine prodato je za 63.000 evra.

 Garaža Izvor: MONDO/Marko Tanasković/Samir Cacan

Republički geodetski zavod (RGZ) objavio je na društvenoj mreži "X" da je najskuplja garaža u četvrtom kvartalu prodato u beogradskoj opštini Stari grad, i to za 63.000 evra. Napominje se da je zvanični profil RGZ na X-u aktivan od januara, i da su od tada objavljivali i ekskluzivne informacije, koje još nisu obelodanjene u okviru njihovih redovnih izveštaja o tržištu nepokretnosti u Srbiji.

Tako je na X-u objavljeno i da je u poslednjem tromesečju prošle godine najskuplji stan prodat u beogradskoj opštini Vračar, i to za 1,54 miliona evra – odnosno za 10.405 evra po kvadratu. Radi se o stanu od 148 kvadrata, koji je u isto vreme poneo titulu „najskupljeg kvadrata“ u tom periodu.

Kada je reč o najskupljoj kući, u četvrtom kvartalu prošle godine najviša cena plaćena je za kuću u beogradskoj opštini Stari grad, i to od 1,9 miliona evra. Podsetimo da je poslednji izveštaj koji je RGZ objavio na svom portalu „Indeks cena stanova“ za poslednje tromesečje prošle godine.

U tom izveštaju je konstatovano da su tokom četvrtog kvartala cene kvadrata porasle za 5,75 odsto, ali i da je registrovano smanjenje obima kupoprodaja stanova u poređenju sa prethodne dve godine. Najupadljiviji "minus“ zabeležen u Beogradu, gde je prodato oko 2.000 manje stanova nego u istom periodu prošle godine.

RGZ je istakao da je u prestonici smanjenje obima kupoprodaje stanova iznosilo -32,15 odsto na godišnjem nivou. Preliminarni podaci RGZ za četvrti kvartal 2023. kažu da je u tom periodu u prestonici prodato 3.967 stanova, i to za ukupno 494 miliona evra. Poređenja radi, tokom poslednja tri meseca 2022. godine prodato je 5.859 stanova za 826 miliona evra.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:10
KADA ĆE BITI GOTOVA GARAŽA KOD SKUPŠTINE? Šapić otkrio razloge zastoja i dinamiku nastavka gradnje: OVO ČEKA TRG NIKOLE PAŠIĆA
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

(Biznis/MONDO/A.B.)

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mira

Nemojte više da nam stajate na muku sa tim cenama, imam utisak da je neko nasladjivanje nemogućnošću običnog čoveka da kupi stan, zaboga nije dovoljno "sposoban".

special image