• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BEOGRAĐANINU SA KARTICE SKINULI VIŠE OD 170 EVRA: Poruke stizale jedna za drugom, a banka mu poručila 1 stvar

Autor Aleksandar Blagić

Jednom Beograđaninu skinuto je skoro 200 evra sa kartice dok je bio na poslu.

 c4rc6pik copy.jpg Izvor: Shutterstock/Yuliasis/Vastram

U poslednje vreme ima sve više slučajeva neovlašćenog "skidanja" novca sa kreditnih kartica građana. Jednom Beograđaninu (42) skinuto je usred noći tokom smene više od 170 evra, a tri poruke o skidanju novca sa računa stigle su mu u razmaku od svega nekoliko minuta.

U prvoj poruci pisalo je da mu je sa računa skinuto 29,16 evra, a u drugoj i trećoj po 72,44 evra. Karticu su mu odmah blokirali i obavestili ga da sutradan doe u banku da zameni karticu i podnese reklamaciju.

Nakon nekoliko dana, dobio je obaveštene banke da je osnovana njegova reklamacija u vezi sa transakcijom neovlašćenog korišćenja platne kartice 4. juna u ukupnom iznosu od 174,04 evra. Taj novac mu je banka odmah vratila.

"Na osnovu informacija sa kojima trenutno raspolažemo Vašu reklamaciju smo ocenili kao osnovanu. U skladu sa članom 61 Zakona o platnim uslugama izvršen Vam je povraćaj sredstava u ukupnom iznosu od 174,04 evra", navela je banka.

U obaveštenju su naveli da će banka, ukoliko se naknadno utvrdi da je kod reklamiranih transakcija postojao i propust 42-godišnjeg Beograđanina kod izvršenja ugovorenih obaveza (na primer da preduzme mere zaštite personalizovanih sigurnosnih elemenata), obaviti korekciju izvršenog povraćaja sredstava. Još gore je prošao jedan 39-godišnji Beograđanin koji je rekao da su mu 8. juna bukvalno na svaka tri minuta stizale poruke o transakciji, posle čega bi usledila pauza, posle koje bi ponovo dolazile.

Stiglo mu je, kako kaže, 19 takvih poruka, a iznosi koji su skinuti kretali su se od 1.000 do 12.500 dinara. I on je podneo reklamaciju banci i čeka odgovor.

Koji su saveti prilikom korišćenja kartica?

Finansijski konsultant Vladimir Vasić kaže da se u slučaju kada se koristi kartica za bilo koja plaćanja preko sajtova na internetu, to uvek radi na proverenim sajtovima. Najbolje bi bilo, dodaje, da postoji posebna kartica samo za internet plaćanje koja je odvojena od tekućeg računa klijenta.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:27
"IMAM 70 BLOKIRANIH SIM KARTICA!" Beograđanka preživela PAKAO, bivši je PROGANJAO, a čak ga ni ZABRANA PRILASKA NIJE ZAUSTAVILA
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Euronews/MONDO/A.B.)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image