• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIS se širi u Rumuniju

NIS je potpisao predugovor sa naftnom kompanijom Ist vest petroleum korporejšn za bušenje 12 bušotina na četiri bloka u Rumuniji.

"Novi zajednički projekat na teritoriji Rumunije, na poljima koja su sastavni deo imovinskog portfolija kompanije, jedan je od niza koraka koje je NIS preduzeo kako bi proširio svoje prisustvo izvan Srbije i realizovao strategiju transformacije kompanije u aktivnog regionalnog igrača na balkanskom energetskom tržištu," izjavio je generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko.

Aktivno učešće NIS-a u ovom projektu omogućiće, prema proračunima u kompaniji, da se sa uspešnim rezultatima istraživanja udvostruče rezerve nafte.

NIS i EWP planiraju opsežnu saradnju na istraživanju i proizvodnji nafte i gasa sa područja od oko million jutara u četiri oblasti koncesije u Rumuniji, a nove naftne licence nalaze se u zapadnom regionu Rumunije, u bogatom Panonskim bazenu.

Na ovoj teritoriji, koja se nalazi u blizini mnogobrojnih naftnih i gasnih polja, potvrđen je i konvencionalni i nekonvencionalni resursni potencijal, navodi se u saopštenju.

U skladu sa uslovima sporazuma EWP će zadržati 15 odsto realizovane kamate u toku prve i druge faze istraživanja, kao i realizovanu kamatu na sva otkrića, sve do objave njihove komercijalnosti. EWP će zadržati i 15 odsto udela u ukupnoj proizvodnji koja se realizuje sa ove četiri koncesije.

EWP je kompanija u razvoju za istraživanje i proizvodnju koja se fokusira na konvencionalne i nekonvencionalne naftne izvore. Trenutno poseduje proizvodne kapacitete u Egiptu i Kanadi i istraživačke i eksploatacione kapacitete u Indiji, i sprovodi zajednička istraživanja sa Kuvajt enerdži u Egiptu, Jemenu, Rusiji, Ukrajini.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image