• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ružić: Bajatović nije odgovoran za Srbijagas

Danas je šef poslanika SPS Branko Ružić izjavio da direktor "Srbijagasa" ne može da bude odgovoran za stanje u tom preduzeću, koje, kako je istakao, duguje, ali i njemu drugi duguju.

"Ne može Bajatović da bude odgovoran za nešto što je bila politika vlade, a mislim da je i danas. Taj svojevrsni državni intervencionizam u preduzećima koja su bila u restrukturiranju, nakon propalih privatizacija u kojima nije učestvovao SPS i Bajatović, nego neki drugi, doveo je do toga da se veliko breme prebaci na to javno preduzeće kojim rukovodi Bajatović", rekao je Ružić.

Ružić je napomenuo da je Bajatović sačuvao više od 13.000 radnih mesta u tom preduzeću, kao i da je uspeo da vrati na zdrave noge Fabriku stakla u Paraćinu.

Prema njegovim rečima, Bajatović ima veoma važnu ulogu i u realizaciji važnog projekta "Južni tok", "ne zato što želi, već zato što je spreman da preuzme odgovornost i što ga partneri iz Rusije prepoznaju kao nekog ko to može da vodi".

"Ne može Bajatović da bude odgovoran i svi oni koji ga kritikuju, bilo da su iz vlasti ili opozicije, moraju da znaju da je on jedna od važnih karika u lancu koji će dovesti do realizacije za nas veoma važnog 'Južnog toka', koji nas stavlja u mnogo povoljniju poziciju", rekao je Ružić na Tanjugovom okruglom stolu "Rekonstrukcija vlade - potreba ili provera koalicije".
Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je sinoć da će javni konkurs za izbor direktora Srbijagasa biti raspisan već 30. juna.

Govoreći o mogućim uštedama u budžetu, Mihajlović je ocenila da će javna preduzeća morati da se reformišu i restruktuiraju, a jedno od njih je i Srbijagas, o čemu, kako kaže, postoji saglasnost ministara u vladi.

Potpredsednica Srpske napredne stranke rekla je, gostujući u emisiji RTS-a, da je na vladi već doneta odluka da se oduzme dozvola za distribuciju gasa privatnoj kompaniji RST, koja je, kako kaže, neopravdano Srbijagasu uzimala 30 odsto tržišta u tom poslu.

Da je moguće napraviti uštede u javnim preduzećima, Mihajlović je navela kao primere preduzeća Transnafta, koja je za osam meseci ustedela 800.000 evra i Elektroprivrede Srbije koja je u istom periodu uštedela preko četiri milijardi dinara.

(Tanjug, foto: Tanjug, Zoran Žestić)


Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Moravac

Ovaj decko je odavno zalutao u politiku, sto pre iz nje izadje, pomocice ce da zemlja pre izadje iz pakla

Insider

Upravo je dotični "najpoželjniji neženja" najodgovorniji za stanje ove firme.

Лаки

Ма не ја сам одговоран! Ови из спс-а настављају да нас јашу.

special image