• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Praksa za studente u javnim preduzećima

Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije potpisalo je danas sa državnim univerzitetima u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu protokol o saradnji i organizovanju prakse za studente.

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović kazala je nakonmpotpisivanja protokola da će na osnovu te saradnje studenti dobiti mogućnost da steknu praksu u javnim preduzećima i agencijama u nadležnosti Ministarstva, kao i u samom Ministarstvu.

"To je krovni sporazum, a tokom leta će biti napravljeni aneksi sporazuma o saradnji sa fakultetima, da bi do septembra bio raspisan konkrurs za praksu", kazala je ona.

Mihajlovićeva je navela da na četiri državna univerziteta u Srbiji trenutno sudira 181.590 studenata ističući da je to "naša budućnost".

"Strateški cilj je da studenti završnih godina obavljaju praksu, ali pre svega da ostanu u ovoj zemlji" kazala je ona.

Mihajlovićeva je dodala da je cilj da se razvije tržište rada u Srbiji i izrazila uverenje da se to može postići partnerskim odnosom između univerziteta, Vlade i privrede.

"Ono što brine svakog člana Vlade i svakog rektora je to što je najveći broj nezaposlenih među mladima ispod 30 godina", istakala je Mihajlovićeva i dodala da je bi svi trebalo da se uključe u rešavanje tog problema.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević kazao da je sporazum sa Ministarstvom omogućiti da se značajno poveća broj studenata koji će dobiti praksu.

Protokole o saradnji sa Ministarstvom pored rektora beogrdskog univerziteta potpisali su i rektori univerziteta u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu Dragan Antić, Miroslav Vesković i Slobodan Arsenijević.

(Beta, foto ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Averel Dalton

Pa naravno da je praksa. Nece im valda placati za neki posao koji treba obaviti. Svasta. Samo sto vise prakse i da sto vise volontiramo.

milica

jel placena?

Nemanja

Sta je to praksa??:)

special image