Ekonomija

Štada se pojačala za Valmark: Nova prodaja Mid Europa partners

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Investicioni fond Mid Europa partners saopštio je danas da je potpisao ugovor o prodaji češke zdravstvene kompanije Valmark (Walmark) u Rumuniji, Bugarskoj i sedam drugih zemalja Evropske unije nemačkoj Štadi.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Transakcija, čija vrednost nije objavljena, podleže uobičajenom antitrustovskom odobrenju i očekuje se da će biti zaključena u prvom tromesečju 2020., navodi se u saopštenju Mid Europe, prenosi portal Indikator.ba.

"Zadovoljni smo što se pridružujemo Štadi jer delimo zajednički cilj pružanja podrške našim kupcima za zdraviji život i uzbuđeni smo zbog novih mogućnosti naših zaposlenih kao deo veće kompanije", rekao je izvršni direktor Valmarka Miro Slezak.

Šef Štade za evropska tržišta Štefan Vagner je naveo u odvojenom saopštenju da s ovom akvizicijom značajno jačaju svoje prisustvo u centranoj Evropi - posebno u Češkoj, Slovačkoj, Rumuniji, Bugarskoj i Mađarskoj.

Valmark je dobavljač dodataka prehrani koji je prisutan u devet zemalja EU: Rumuniji, Bugarskoj, Češkoj, Litvaniji, Estoniji, Letoni, Slovačkoj, Mađarskoj i Poljskoj.

U decembru 2012., Mid Europa je kupila 50 odsto Valmarka od akcionara-osnivača.