Ekonomija

"Prodaja Komercijalne dobar posao, primedbe zlonamerne"

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Prodaja Komercijalne banke je dobar posao za Srbiju, a stručnjaci su procenili da je sada pravi momenat da se to učini, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: Mondo/Georgi Mitev Šantek

Vučić je danas izjavio da ne može da razume primedbe na taj potez, koje kao da kasne dva veka", i da bi i on voleo da je to ostala srpska banka ali da su odluku doneli stručni ljudi, postupak je bio transparentan i to će doneti dobro Srbiji.

Vučić je novinarima na otvaranju hotela Mona rekao i da je svaki investitor dobrodošao, a da je slovenačka NLB moćna banka, treća ili četvrta na tržištu, i da će od novac od prodaje ići u budžet.

Vučić je poručio delu opozicije koja kritikuje prodaju Komercijalne banke, da su oni ti koji su rasprodali sve banke, cementare, NIS....

"Tako su dobro upravljali i Privrednom i Agro bankom da smo na kraju morali da platimo 400 i 500 miliona evra", naveo je Vučić dodajući da sve gubitke na kraju plaćaju građani.

"Mi smo platili put opciju 250 miliona, posle užasno teskih pregovora sa EBRD", napomenuo je on i istakao da smo dotle došli zato sto nismo imali najbolji menadžment svih tih godina.

I EBRD i drugi nedovoljno su dobro upravljali, ocenio je Vucičh i dodao da "na kraju nije bilo izbora i da je najbolja je bila "put opcija" (prethodno dogovorena prodaja pod određenim uslovima).

Vučić je istakao da je za nas važno da bankarski sistem funckioniše i da imamo jednu srpsku (državnu) banku - Banku Poštanska štedionica i da ona treba još više jača.