Ekonomija

PRODATA NAJPOZNATIJA KOMPANIJA ZA DOSTAVU U SRBIJI! Glovo preuzeo firme u regionu za 170.000.000€, šta čeka korisnike

Autor Aleksandar Nastevski

Posebno pandemija korona virusa pokzala nam je koliko je dostava hrane posao budućnosti.

Izvor: MONDO / Glovo

Španska kompanija za dostavu hrane Glovo preuzima kompaniju Donesi i još nekoliko regionalnih brendova za 170 miliona evra.

Glovo će tako preuzeti brend Donesi u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, a kako kaže generalni menadžer kompanije Glovo za srednju i istočnu Evropu Viktor Racariu - "dve kompanije će još kratko vreme postojati kao zasebni entiteti, tokom procesa migracije podataka".

Racariu ističe da proces migracije varira od zemlje do zemlje, a iz te kompanije očekuju da sva spajanja budu završena pre kraja godine, osim u Rumuniji, gde, pre započinjanja migracije, moraju da sačekaju dok se lokalni postupak odobrenja ne završi.

Što se tiče toga koliko je udeo "srpskog" dela biznisa u akviziciji vrednoj 170 miliona evra, Racariu kaže da je "proces vrednovanja pojedinačnih tržišta poverljiv". 

Generalni menadžer te kompanije kaže da kupovina kompanije Donesi za Glovo predstavlja "veoma dobru priliku za širenje uticaja u centralnoj i istočnoj Evropi".

"Naša strategija je uvek bila fokusirana na učvršćivanje liderske pozicije, ulaganjem i rastom našeg biznisa na našim osnovnim tržištima", rekao je Racariu.

Korisnicima će, kako navodi Racariu, Glovo ponuditi najbolje iskustvo dostave, zajedno sa pristupom bilo čemu u njihovom gradu.

"Benefit za nove korisnike će biti stručnost kompanije Glovo i poznavanje tržišta, ali i naše globalno iskustvo, vrlo efektivna mreža partnerstava koju smo već uspostavili i koju nastavljamo da razvijamo ovom transakcijom, kao i širok izbor proizvoda i usluga koje nudimo", rekao je Racariu.

Veruju i da će ova transakcija doneti dodatnu vrednost svim korisnicima i poslovnim partnerima, kao i sektoru dostave na zahtev u Srbiji.

(MONDO/B92.net)