Ekonomija

NOVA CENA TEHNIČKOG RAZBESNELA VOZAČE: Tarifa otišla nebu pod oblake, a evo kako da PROĐETE JEFTINIJE

Autor Veljko Petranović

Novo poskupljenje tehničkog pregleda vozila izazvalo je značajno nezadovoljstvo među vozačima četvorotočkaša.

Izvor: MONDO/Marko Tanasković

Uprkos tome što nisu svi servisi promenili cene, može se očekivati da će većina tako uraditi. Iz tog razloga je realno očekivati da će ubrzo biti manje mesta na kojima ćemo tehnički pregled vozila moći da platimo manje od utvrđenih 6.000 dinara.

Ipak, za sada postoji tračak nade da se prođe jeftinije. Ono što brojni vlasnici četvorotočkaša ne znaju, a trebalo bi da ih interesuje, jeste da više ne postoji obaveza da se pregled ispravnosti vozila mora obavljati na teritoriji mesta, opštine ili grada u kome je vozilo prijavljeno.

Vlasnici su sasvim slobodni da izaberu mesto i servis gde će obaviti kontrolu vozila i produžiti registraciju, što znači da sada čitav posao možete obaviti u kome god gradu u Srbiji poželite.

Ukoliko vam je preskupo da platite 7.200 dinara u Pančevu, na primer, možete doći u Beograd i da uraditi pregled vozila za 4.500 dinara. U svakom slučaju dobijate registracionu nalepnicu sa oznakama Pančeva.

Podrazumeva se da je potrebno da se prvobitno raspitate ko i gde i dalje vrši tehničke preglede vozila po starim cenama, kao i da iskoristite zakonsku mogućnost da tehnički pregled obavite do 30 dana pre isteka registracione nalepnice.

(MONDO)