• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK ISPOVEST AMERIČKOG ANALITIČARA KOD KARLSONA: Cilj NATO agresije bio razbijanje Srbije, tražili su mesto za Bondstil!

Autor Nevena Davidović

Američki analitičar i ekonomista Džefri Saks u podkastu kod Takera Karlsona govorio je o NATO bombardovanju 1999. godine.

 Taker Karlson i Džefri Saks Izvor: X/Tucker Carlson

Cepanje Srbije, stvaranje Kosova i formiranje vojne baze Bondstil je suština NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, istakao je američki politički analitičar i ekonomista Džefri Saks tokom gostovanja u podkastu kod Takera Karlsona.

Saks je naveo da je bombardovanje Beograda bio nečuven i apsolutno loš potez. Balkan je tokom devedesetih bio strateški važan za SAD, zato je bilo potrebno da imaju svoje figure u jugoistočnoj Evropi, rekao je Saks.

Na pitanje Karlsona koja je suština bombardovanja i šta su bili razlozi za takvu odluku sa ove distance, Saks je rekao da je cilj bio cepanje Srbije i otvaranje najveće NATO baze u jugoistočnoj Evropi.

"Poenta je bila da se Srbija pocepa i stvori nova država Kosovo, gde imamo najveću vojnu bazu NATO-a u jugoistočnoj Evropi. Tamo smo smestili bazu Bondstil, želeli smo bazu u jugoistočnoj Evropi ", rekao je Saks.

Istakao je i da je u dokumentu "Obnova američke odbrane" iz 2000. godine podvučeno da je Balkan nova strateška oblast za SAD.

"Zato je rečeno da veliki broj trupa mora da se smesti na Balkan. Jer je njihova ideja bila igra rizika, a ne samo da su vam potrebni dobri odnosi ili mir. U takvom rasporedu su vam potrebne vaše figure na tabli", procenio je Saks.

On je rekao da tada nisu voleli Srbe jer je Srbija imala bliske veze sa Rusijom.

Karlson se na to nadovezao pitanjem: "Zar cilj nije bio da se spasi potlačeno muslimansko stanovništvo?", na šta je Saks  odgovorio:

"Cilj je bio da se spasu američki industrijski vojni kompleksi", poručio je Džefri Saks.

Poznati voditelj je potom konstatovao da su njihove snage ubijale nevine građane i uništavale gradove.

"Znate, bilo je tužno. Ali mi radimo mnogo tužnih stvari i mnogo destruktivnih stvari, počinjemo mnogo ratova. Mi smo zemlja večnog rata", rekao je i na ironičan način poručio: "mi ne gledamo nazad, ne bi trebalo čak ni da pričamo o ovome".

BONUS VIDEO:

Pogledajte

04:49
GAJOVIĆ O NOVOM STATUSU TZV. KOSOVA U PARLAMENTARNOJ SKUPŠTINI NATO: Dobili su veća ovlašćenja, Srbiji uskraćena diskusija
Izvor: kurir televizija
Izvor: kurir televizija

(MONDO/N.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 34

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tri Tacke

Mogli smo tada da uđemo u NATO, a tužno je da ćemo ući u NATO jako okrnjeni. Treba da se zapitao ko je toliko ovde za Ruse?! Prodali smo im NIS za 350M$, a za uzvrat smo dobili akcize na gorivo. Da li ste Vi za Ruse? A Ti tamo? P. S. To što su se oni likovi "Razumeš Ti Druže" izblamirali ko nikad sa svojim lupetanjima te 1999-te i vuku komplekse niže vrednosti ne treba mi Srbijanci da ispaštamo.

Janjičar

Razmišljam logički i sigurno, prvo Amerika je osvojila Evropu u dva svetska rata izvukla je, izvukla je i SSSR sa stravićnom sveobuhvatnom pomoću kojom je Ruzvrlt udostojio Staljina koji ga je molio na kolenima za istu, tako Evropa je Amerika svako ko to ne razume na vreme on je osudjen da oseti. Da nije ovde Amerike prisutna, pa lokal političarći bi vodili ratove non stop naravno iz ličnih interesa, ( a da ne govorim o uzdizanju totalitar režima 100% gde bi odavno bili logori za neistomišljenike) ko Sloba i Tudjman. Samo USA čizma garantuje mir na Balkanu, ostaviti Balkan balkancima to bi bilo gore klanje medju narodima nego u Monzabiku, Sudanu, Ruandi, Kongu, Nikaragvi, Panami, Laosu...itd zajedno. Jer narodi Balkana vecina jos nije dostigla tu savremenu svest da ne dopusti manipulaciju politike nad njima i vrlo ih je lako napujdati jedne na druge. U odnosu primera na narode Evrope visoko razvijene umno civilizacijski uzdignute drzave, gde narodi ne bi išli u rat Bog da im natedi a kamoli njihovi političari. U zapad EU mase vecina domaci ne racunamo dodjose, oni gledaju najvaznije ekonomija i uslovi zivota, jer iz svega toga proizilazi njihova lična porodična sreća.

Kornet

Nato u blato !!!

special image